Prva velika pobeda u trenerskoj karijeri Miroslava Vulićevića: Dončić minut pre kraja za Partizanov podvig

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.09.24. | 11:38

Crvena zvezda pretrpela poraz, uz dva isključenja u derbiju Kadetske lige Srbije

Prvi samostalni posao, prvi večiti derbi i odmah pobeda. I to, na kakav, način, pogotkom u trenucima dok je curilo vreme. Pamte navijači Partizana kako je Miroslav Vulićević pre deset godina u završnim trenucima centrirao ka Nemanji Kojiću, da bi ovaj doneo Parnom valjku slavlje nad Crvenom zvezdom, a da je navikao na stresne situacije i da bi iz njih mogao da profitira nekadašnji kapiten kluba iz Humske je demonstrirao u derbiju Kadetske lige Srbije, pošto je njegova selekcija preokretom nadmudrila najvećeg rivala – 2:1.

Igrao se 89. minut, kad je ofanzivni vezni Filip Dončić, koga je Vulićević poslao na teren početkom drugog poluvremena, našao način da savlada Sava Radanovića i gostima na terenu iza južne tribine stadiona „Rajko Mitić“ omogući veliko slavlje u najzanimljivijoj utakmici četvrtog kola. Prethodno je Todor Obradović, čim je počelo drugog poluvreme (49. minut) izjednačio rezultat, koji je bio na snazi još od drugog, kad je Luka Zarić doneo prednost crveno-belima. Uz napomenu da je tim Slađana Nikolića ostao u 40. minutu bez Milana Ćopića (direktan crveni karton), dok je u nadoknadi usled drugog žutog isključen i Nemanja Jevđić.

Izabrane vesti

Tako je Zvezda pretrpela prvi poraz u takmičenju, a Partizan posle nedavne ubedljive pobede nad Trajalom (6:1) upisao još jednu. Sigurno najvredniju u tek započetoj trenerskoj karijeri Miroslava Vulićevića. Podsetimo, nekadašnji desni bek je posle aktivnog bavljenja fudbalom ostao da u Omladinskoj školi Partizana, bio je saradnik Nenada Stojakovića u generaciji dečaka do 19 godina starosti, zatim pomagao Igoru Duljaju i Albertu Nađu u prvom timu, a tokom leta dobio šansu da se osamostali.

I dobro je počeo.

KADETSKA LIGA SRBIJE, ČETVRTO KOLO

CRVENA ZVEZDA – PARTIZAN 1:2 (1:0)

/Zarić 2 – Obradović 49, Dončić 89/

Beograd

Pomoćni teren stadiona „Rajko Mitić“

Sudija: Uroš Ržić.

Crvena zvezda: Radanović, Vranić, Žurić, Subotić, Petrović, Damjanović, Zarić, Milašinović, Ćopić, Jevđić, Baucal. Igrali su još: Mrvaljević, Karanović, Krstić, Papović.

Partizan: Kosanović, Škrijelj, Petrović, Rakić, Marinković, Radović, Jokić, Cvijović, Obradović, Đurović, Ristić. Igrao je još: Dončić.



tagovi

kadetikadeti Crvene zvezdePartizanove bebeMiroslav VulićevićFK PartizanFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Partizan
FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara