Prva seniorska sezona, 13 golova i ponuda na Zvezdinom stolu od 300.000 evra!

Vreme čitanja: 2min | pet. 31.05.24. | 09:43

Crveno-beli od letonske Rige traže dvostruko više za Aleksandra Kahvića

Crvena zvezda bi u letnjem prelaznom roku mogla da zaradi solidan novac, od momaka koji su prethodnu sezonu proveli na pozajmicama. Kapitalac je tu Stefan Leković, čeka se kraj pregovora sa Viljarealom i potencijalni otkup od 4.000.0000 evra. Kasu srpskog šampiona mogli bi da popune Jegor Prucev, te Kings Kangva, ali i mladi napadač Aleksandar Kahvić.

Momak iz Republike Srpske blistao je prethodne jeseni u dresu OFK Beograda, u prvih 11 kola Prve Mozzart Bet Lige Srbije postigao je devet golova, bio prvi strelac takmičenja i onda – ukočio. Najviše zbog povrede. Međutim, imao je, posle odrađenih priprema sa Vladanom Milojevićem, korektnu rolu u dresu Železničara iz Pančeva visoki napadač. Uspeo je da postigne četiri gola u Mozzart Bet Superligi, i to za samo 520 minuta na terenu.

Izabrane vesti

Uspeo je momak rođen 2004. godine da u prvoj seniorskoj sezoni sakupi 13 golova i sebi značajno podigne cenu na tržištu. Vrlo lako bi napadač iz Teslića kariju mogao da nastavi u inostranstvu.

Na adresu Crvene zvezde stigla je ponuda vredna 300.000 evra od letonske Rige. Pregovori su tek počeli, a prema poslednjim informacijama crveno-beli nisu podigli rampu za Kahvićev odlazak. Rukovodstvo Crvene zvezde traži dvostruko više novca, odnosno 600.000 evra od Rige.

Pre toga potreban je konsenzus u Ljutice Bogdana o budućnosti Aleksandra Kahvića. U trenutnoj konstalaciji snaga visoki špic teško može da se nada velikoj minutaži. Za sada Šerif Endijaje ostaje u Ljutice Bogdana, tu je i Uroš Sremčević, a ne bi bilo iznenađenje da crveno-beli dovedu još jednog napadača.

Riga je trenutno drugoplasirani tim letonskog prvenstva. Za tu ekipu igra i bivši vezista Partizana, Kelna i Borusije iz Dortmund Miloš Jojić.

Posle omladinskog staža u Crvenoj zvezdi, gde je široj javnosti zapao za oko golovima na Turniru Prijateljstva, Aleksandar Kahvić je sezonu proveo u mladom timu Makabija iz Haife. Međutim, tamo nije dobio šansu u prvom timu. Ključan korak ka afirmaciji napravio je u dresu OFK Beograda, koji ga vidi kao opciju i u elitnom rangu.


tagovi

Aleksandar Kahvić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara