Prva liga Srbije: Kabel do pobede u 90. minutu, samo četiri gola na četiri meča

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.11.20. | 16:42

Radnički remizirao na gostovanju Trajalu

 Posle silovitog starta novosadski Kabel je ušao u seriju loših rezultata. Jedan od najvećih kandidata za ulazak u elitu dugo je tražio pravu formu, ali je danas u Dobanovcima stigao možda i do superligaških bodova. Kabel je do trijumfa u beogradskom predgrađu stigao u prvom minutu sudijske nadokande, i na taj način uvećao prednost u odnosu trećeplasirani Grafičar na pet bodova – 0:1.

Imala je domaća Budućnost nekoliko dobrih prililka, nošeni pesmom navijača koji su bili nekoliko metara pored stadiona, domaći su mogli da poravnaju rezultat u četvrtom minutu sudijske nadoknade. Odlično je Đorđević šutirao glavom sa 10 metara, ali je čuvar mreže Kabela Knežević dobro intervenisao i sačuvao bodove timu iz Novog Sada.

Izabrane vesti

Tri minuta pre Kneževićeve odbrane Kabel je poveo. Bila je to klasična kontra gostiju, pošto je loptu povukao Vidakov i zatim na drugom kraju šesnesterca pronašao usamljenog Pavlićevića. Golmanu domaćina Katiću nije bilo spasa.

Očekivala se bura u Kruševcu, gde je Trajalu gostovao vodeći Radnički. Kragujevčani su pobedom mogli da obezbede jesenju titulu, odnosno boravak na liderskoj poziciji tokom zimske pauze. Međutim, viđen je vrlo mršav duel.

Zanimljivo je da je bivši igrač Partizana Nemanja Tomić meč počeo na klupi za rezervne igrače Radničkog. Ušao je na početku nastavka, ali nije uspeo u nameri da skrši otpor Kragujevčana. Meč je završen bez golova.

Kolubara je došla do tri vredna pobeda. Pogotkom bivšeg člana Rada i omladinca Crvene zvezde Vladana Milosavljevića Lazarevčani su bili bolji od Žarkova i zadržali superligaške ambicije (1:0).

Duel između Sloge i Radničkog iz Sremske Mitrovice završen je bez pobednika – 1:1.

PRVA LIGA SRBIJE – 15. KOLO

Petak

Jagodina - Radnički P. 4:0 (2:0)

Subota

Dubočica - Grafičar 0:0

Loznica - Borac 1926 4:4 (2:3)

Železničar P. - IMT 0:3 (0:1)

Nedelja

Budućnost D - Kabel 0:1 (0:0)

Kolubara - Žarkovo 1:0 (1:0)

Sloga - Radnički SM 1:1 (0:1)

Trajal - Radnički K 0:0

Ponedeljak

13.00: Zemun – Dinamo V.

*****kvote su podložne promenama



tagovi

Prva liga Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara