Protesti u Barseloni, El Klasiko u Madridu

Vreme čitanja: 1min | sre. 16.10.19. | 13:43

Čeka se potvrda

Tamo gde se politika umeša, sport ispašta. Kao što je nekad Real bio toliko blizak vlastima, posebno u vreme generala Franka, tako je sad Barselona pod snažnim uticajem partija za nezavisnost Katalonije, što bi u krajnjem epilogu moglo da dovede do izmeštanja prvog El Klasika u sezoni u glavni grad Španije.

Caka je u tome što su za 26. oktobar, kad je kalendarom takmičenja planiran susret aktuelnog prvaka i kraljevskog kluba, najavljene masovne demonstracije na ulicama Barselone zbog procesa koji se vodi protiv pobunjenika. Ili zagovornika nezavisnosti, zavisno ko kako gleda na stvar. Tek, podatak da je već dva dana u ovom gradu situacija napeta, da je juče povrešen 51 demonstrant, a 125 zatražilo lekarsku pomoć, kao i najave da bi neredi mogli da se prošire ukazuju na potrebu da se derbi između Barselone i Reala premesti na stadion Santjgabo Benabeu.

Izabrane vesti

To je predlog koji je danas Fudbalski savez Španije stavio pred Takmičarsku komisiju koji bi, u dogovoru sa klubovima, trebalo da odluči šta je najbolje. Ako se rotacija onda će Real biti domaćin prvog derbija, a onaj prolećni, planiran za 1. mart, igrao bi se na Nou Kampu.

Inače, prethodnih dana Barselona kao klub, Đerar Pike, kao i njen bivši kapiten Ćavi Ernandez javno su izrazili nezadovoljstvo zbog početka sudskog procesa koji tereti pobunjenike.

Pogledajte novu epizodu serije Ekipizza...

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara