Robert Prosinečki (©AFP)
Robert Prosinečki (©AFP)

Prosinečki dan ranije izdiktirao novinarima sastav Crne Gore za Island

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.09.24. | 10:56

Prvi meč Grupe 4 B divizije Lige nacija igra se ovog petka od 20.45 časova u Rejkjaviku

Nema Robert Prosinečki šta da krije. Iznenadio je selektor Crne Gore javnost i na konferenciji za medije je izdiktirao čitav sastav koji namerava da izvede protiv Islanda u Rejkjaviku (petak, 20.45) u prvom meču Grupe 4 B divizije Lige nacija.

Crnogorci su i na prethodnoj Ligi nacija bili u B diviziji, tada su u konkurenciji Bosne i Hercegovine, Finske i Rumunije izbegli ispadanje u treći rang zahvaljujući tome što su imali bolju gol-razliku od Rumuna. S druge strane Islanđani nisu ispali zato što su bili u grupi sa Rusijom, koja je u međuvremenu suspendovana iz svih takmičenja UEFA.

Izabrane vesti

Sada kreće novi ciklus, konkurencija Sokolima i Vikinzima biće još Turska i Vels, tako da će svaki bod biti važan za opstak u diviziji.

Međutim, Crnogorce muči veliki broj povređenih igrača. Nema Savića, Vujačića, Jankovića, Kuča, Bakića i Adžića, dok je Stevan Jovetić još uvek van forme i nije spreman za 90 minuta.


20.45: (2,15) Island (3,35) Crna Gora (3,45)


Zato, Prosinečki je stao pred kamere i izdiktirao postavu za meč u Rejkjaviku: Mijatović – Vešović, Tući, Rubežić, Radunović – Brnović, Eraković – Marušić, Jovović, Osmajić – Krstović.

Mnogo se ovde kuka oko povreda. Pa šta ako nam neko nedostaje? Start jeste bitan i igraćemo na najbolji način, duboko verujem u to. Igrači su motivisani, dobiće priliku oni koji nisu bili sa nama u prethodnim akcijama. U redu, meč može da krene drugačije nego što planiramo, ali smatram da imamo čemu da se nadamo. Dobili smo na hitrini u veznom redu s Erakovićem i Jovovićem, sigurno ćemo moći da ugrozimo Island. I Osmajić i Marušić takođe imaju silinu, motoriku i brzinu. Ako bude sve kako planiramo može da bude vrlo dobra utakmica“, kazao je Prosinečki.

Nekadašnji strateg Crvene zvezde je objasnio i zašto će Jovetić početi sa klupe.

Stevan je imao problem sa tetivom. Moramo da ga sačuvamo, jer nije igrao od Gruzije u junu. Imamo plan za njega, sigurno je spreman za pola sata. Treba imati u vidu i da tri dana kasnije igramo sa Velsom. Suvišno je pričati koliko nam on znači, ali jednosatavno ćemo ga sačuvati za Vels, pre svega jer nije dugo igrao i nije u takmičarskom ritmu“, istakao je Prosinečki.

Crna Gora i Vels su se sastali samo jednom do sada, 2012. godine u prijateljskoj utakmici. Sokoli su tada slavili sa 2:1, a Jovetić je bio dvostruki strelac.

LIGA NACIJA (B DIVIZIJA) – 1. KOLO

Petak

Grupa 3

16.00: (10,0) Kazahstan (5,50) Norveška (1,30)

20.45: (3,70) Slovenija (3,40) Austrija (2,05)

Grupa 4

20.45: (2,15) Island (3,35) Crna Gora (3,45)

20.45: (2,75) Vels (3,20) Turska (2,65)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Robert Prosinečkireprezentacija Crne GoreFudbalska reprezentacija Islandareprezentacija IslandaLiga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara