Nema odlaganja Olimpijskih igara

Vreme čitanja: 1min | uto. 03.03.20. | 15:02

MOK ne vidi razlog za pomeranje početka

Potpunu paniku u svetu sporta izazvala je pojava korona virusa, otkazuju se mečevi, zakazuju za igru pred praznim tribinama... Pretnja se nadvila nad Evropsko prvenstvo u fudbalu, ali i nad Olimpijske igre u Tokiju.

Međutim, Međunarodni olimpijski komitet (MOK) na današnjoj sednici Izvršnog odbora objavio je da odlaganja početka Igara neće biti. Barem zasad nema razloga za to, a ostaje nada da će tako biti i kada dođe vreme da se zapali olimpijski plamen.

Izabrane vesti

MOK je nakon sednice Izvršnog odbora objavio saopštenje, u kojem kaže:

Izvršni odbor Međunarodnog olimpijskog komiteta je danas izrazio punu posvećenost uspešnom održavanju Igara u Tokiju, koje će se održati od 24. jula do 9. avgusta.

Izvršni odbor je čuo sve izveštaje o merama koje se preduzimaju povodom korona virusa, oko kojih se vodila sadržajna diskusija. Udružena radno telo tim povodom je formirano sredinom februara i u njemu su predstavnici MOK-a, organizatora Igara u Tokiju, predstavnici grada Tokija, vlade Japana i Svetske zdravstvene organizacije. IO MOK-a pozdravlja sve napore i mere da se Igre održe po planu i sa punim merama sigurnosti i bezbednosti”, poruka je Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara