Proradili Zvezdini pikovi za špica: Late Lat sa dva gola urnisao Bazel, pogodio i rehabilitovani Kasijera (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.05.23. | 17:47

Siril Desers nije bio u timu Kremonezea protiv Juventusa

Zvezdini pikovi za pojačanja na poziciji špica blistali su prethodnog vikenda. Pitanje je da li je to dobro za šestostrukog uzastopnog šampiona Srbije, s obizrom da su centarfor Sent Galena Emanuel Late Lat i Kolumbijac iz Zenita Mateo Kasijera podigli samopouzdanje, vrlo verovatno i tržišnu vrednost.

Gledajući prethodna ostvarenja i CV Emanuel Late Lat od potencijalnih novajlija ima najmanji rejting. Međutim, povremeni reprezentativac Obale Slonovače sa ugovorom u Atalanti igra najbolju sezonu u karijeri. Prelazak u Sent Galen na jednogodišnju pozajmicu mu je očigledno prijao. Dobio je veliku minutažu i švajcarskom klubu uzvratio sa 14 golova i tri asistencije u svim takmičenjima.

Izabrane vesti

Briljantnu partiju Emaneul Late Lat je pružio u derbiju švajcarskog prvenstva protiv Bazela. Sent Galen je šokirao polufinalistu Lige Konferencije i pometlao ga sa terena (6:1), mada su Bazelu, sasvim sigurno, misli okrenute revanšu protiv Fjorentine.

I pored toga Sent Galen zaslužuje sve šestitke zbog najubedljivije pobede u prvenstvu. Odigrao je Late Lat gotovo savršen meč i postigao dva gola.

Prvi posle ubacivanja iz kornera u 52. minutu kada se dobro kretao i potom centaršut trzajem glavom sproveo u mrežu. Reagovao je baš napadački, mada će ljudima iz Crvene zvezde sigurno situacija kod drugog pogotka više privući pažnju. Bila je to kontra Sent Galena. Prvo je Emanuel Late Lat pretrčao štopera Bazela, potom ga 20 metara vukao na leđima i smogao snage da finišira individualnu akciju. Istina za volju Emanuel Late Lat snosi krivicu za jedini pogodak Bazela, kada je prilikom kornera za goste loše procenio loptu na prvoj stativi.

Emanul Late Lat je meč završio sa Instat indeksom 271 (odigrao 69 minuta). Pored dva gola imao je jedan ključni pas i dva šuta (100 posto uspešnost). Imao je 11 duela uz procenat od 27 posto i tri driblinga.

Na drugom kraju Evrope donekle se rehabilitovao Mateo Kasijera. On je u rezultatskom nebitnom meču protiv Krasnodara (2:2) dobio šansu u 62. minutu. I uspeo da postigne pogodak u šestom minutu sudijske nadoknade za remi šampiona Rusije.

Bio je to tek drugi pogodak Matea Kasijere u ruskom prvenstvu.

Siril Desers nije bio u timu Kremonezea protiv Juventusa zbog povrede patele.


tagovi

Emanuel Late LatSiril DesersMateo Kasijera

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara