Završnica nemačke košarkaške sezone u Minhenu

Vreme čitanja: 1min | pon. 04.05.20. | 22:06

Takmičenje bi moglo da se nastavi u junu

Prema prvim najavama iz Nemačke, fudbalska Bundesliga bila je planirana da se nastavi ovog vikenda. Međutim, zbog određenih problema sa kontrolom pandemije virusa korona, sve je pomereno. Ista stvar dešava se i u košarci, gde je pre nekoliko dana odlučeno da se sezona nastavi u junu, ali u potpuno drugačijem formatu.

Učešće na završnom turniru uzeće deset ekipa, koji će biti podeljeni u dve grupe. Dalje će iz svake grupe proći po četiri ekipe, koje će se potom međusobno ukrsiti u četvrtfinalu, polufinalu i konačno u finalu.

Izabrane vesti

Problem je bio gde će turnir biti organizovan, pošto sve utakmice moraju da se igraju u istoj dvorani, kako bi se smanjili problemi vezani za logistiku, ali istovremeno smanjio rizik od širenja virusa COVID-19. U opticaju su bile dvorane u Berlinu, Bonu, Frankfurtu i Minhenu, a na kraju je izbor pao na Audi Dom u najvećem gradu Bavarske.

Tako će Bajern na svom parketu pokušati da dođe do titule u konkurenciji Ludvigsburga, Krajlshajm Merlinsa, Albe iz Berlina, Oldenburga, Fehte, Bamberga, Fraport Skajlajnersa, Getingena i Ulma.

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara