Propali transfer je ipak realizovan: PSV doveo precrtanog beka Milana

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.01.20. | 21:38

Još jedan igrač na kojem je Milan izgubio novac

I PSV Ajndhoven je dobio veliko pojačanje u finišu prelaznog roka.

Novi igrač popularnih Filipsovaca je večeras postao Rikardo Rodrigez iz Milana. Švajcarski levi bek dolazi na pozajmicu do kraja sezone vrednu 1.000.000 evra, a Holanđani će imati na kraju opciju da ga otkupe za 5.000.000 evra. Bukvalno identičnu ponudu za Rodrigeza je juče Milan odbio od Napolija jer nije želeo da pojačava direktnog konkurenta.

Izabrane vesti

Transfer Rodrigeza je trebalo da se desi još pre desetak dana, ali se iskomplikovao. PSV je tada imao dogovor sa Milanom, direktori holandskog kluba su doputovali u Italiju da zaključe posao, ali je u priču ušao Fenerbahče. Milanu je ponudio iste finansijske uslove, a Rodrigezu bolje. Švajcarac je odjavio PSV i očekivao transfer u Tursku, ali se i to iskomplikovalo. Fener nije uspeo da se reši nekih igrača i zbog straha od krešnja finansijskog fer-pleja nije uspeo da realizuje transfer Rodrigeza. Potom se javio Napoli, Rodrigez je prihvatio ponudu bivšeg trenera Gatuza, ali Milan nije.

Dok je Švajcarac čekao transfere u Fener i Napoli, PSV je radio na dovođenju drugog levog beka. Pregovarao je sa Kristal Palasom oko holandskog defanzivca Patrika van Anholta, ponudio je prvo 7.000.000, pa 9.000.000 evra, ali Palas nije pristao. Na kraju su se i PSV i Rodrigez ostali praznih šaka dva dana pre kraja prelaznog roka i opet su seli za pregovarački sto. Švajcarac je prihvatio da smanji platu od 2.000.000 evra godišnje koju ima u Milanu i prihvatio je selidbu u Holandiju.

On je pre dve i po godine došao u Milan iz Volfzburga za 15.000.000 evra kao jedan od boljih levih bekova u Evropi. Ali nikada nije ispunio očekivanja na San Siru iako je dve sezone bio jedan od najstandardnijih. Prošlog leta je na njegovu poziciji stigao Teo Ernandez iz Reala i fenomenalnim igrama ga oduvao iz prve postave. Švajcarcu je bilo jasno da mora da ide i završio je u Holandiji.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara