Pronađeno rešenje: Puma ide u Pačuku na pozajmicu
Pronađeno rešenje: Puma ide u Pačuku na pozajmicu

Pronađeno rešenje: Puma na pozajmici, Zvezdi 400.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.09.24. | 13:52

Krilo iz Paname ipak odlazi u Meksiko

Došao je pre nešto više od dva meseca iz Famalikaa za obeštećenje od 2.000.000 evra, ali će već večeras, napustiti Crvenu zvezdu. Kako saznaje Mozzart Sport, krilo iz Paname će ostatak sezone provesti na pozajmici u meksičkoj Pačuki. Kompletna papirologija će biti završena u toku dana, s obzirom da se završava tamošnji prelazni rok, a srpski šampion će od ovog posla inkasirati 400.000 evra.

Ovakve okolnosti tokom jučerašnjeg dana najavio je selektor Paname Tomas Kristijansen, koji je otkrio da Pačuka radi na obezbeđivanju potpisa igrača Crvene zvezde, iako je delovalo da su mu sve opcije za odlazak u Meksiko propale.

Izabrane vesti

Puma je propustio svoju priliku na početku sezone da dokaže da je pravo rešenje na poziciji desnog krila. Crveno-beli su bili prinuđeni da reaguju na tržištu, pa su angažovali Silasa iz Štutgarta, što je Panamca bacilo u drugi plan.

Rodrigez je na pet utakmica u Mozzart Bet Superligi upisao je jedan gol i dve asistencije, dok je u plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona odigrao tek nepunih pola sata revanš utakmice protiv Bode Glimta.

Crvena zvezda je želela proda igrača u Meksiko, ali će Puma ipak otići na pozajmicu. Zasad nije poznato da li postoji i kolika je eventualna klauzula o otkupu igrača.

Puma je trebalo da bude naslednik Osmana Bukarija, ali se ispostavilo da nije u stanju da pravi razliku na terenu kao što je to činio sadašnji prvotimac Ostina. Puma je čitavu profesionalnu karijeru proveo u Evropi. Još od 2016. godine je u evropskom fudbalu kada je pojačao Gent kao pozajmljen igrač, a ubrzo ga je belgijski klub i otkupio. Potom je nastupao za Istru, Alaves B, Deportivo Lugo i Sporting iz Hihona, dok je 2022. godine prešao u Famalikao. Za nacionalni tim je odigrao 48 utakmica i iza sebe ima učešće na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine.


tagovi

Puma RodrigezLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara