Promene u timu su neizbežne, ali Valjak ne sme da pogreši

Vreme čitanja: 3min | ned. 18.08.19. | 09:52

Crno-beli jure tri boda protiv Građevinara nakon iscrpljujućeg gostovanja u Malatiji

Posle prvog meča s Malatijom, Partizan je doživeo neprijatan kiks u Kruševcu, tako ekipa Sava Miloševića protiv Rada nema prava na grešku. Građevinari su prošlog vikenda na Banjici probili led minimalnim slavljem nad Inđijom, ali teško je očekivati da mogu da ugroze slavlje domaćina u Humskoj (19.00, Arena Sport 2).

Crno-beli neće biti sveži zbog napornog puta i utakmice u Turskoj, prvo kolo je pokazalo i da osvajač Kupa Srbije u ovom trenutku nema dovoljno dugu klupu da se nosi sa teškim rasporedom, ali to ne bi smelo da utiče na osvajanje bodova u ovoj utakmici.

Izabrane vesti

Milošević ne može da računa na povređenog Bojana Ostojića, a poretoga će dodatno izmeniti tim, jer je dosta igrača koji osećaju posledice revanš meča u Malatiji. Dosta istrošenog Miletića bi na desnom boku trebalo da zameni Pešukić, dok će Vujačić na teren umesto Ostojića. Tošića bi mogao da zameni Lutovac, a nove minute treba očekivati i za Lazara Pavlovića, kao i Filipa Stevanovića.
"Imali smo loše iskustvo u Kruševcu i ne smemo sebi da dozvolimo takve stvari, bez obzira na to što je umor prisutan. Pistup mora da bude maksimalan kao što je bilo protiv Malatije. Rad nije dobro počeo sezonu, ali je to iskusan superligaš i uvek može da napravi problem. Uspeli su da dobiju utakmicu protiv Inđije što može da im znači po pitanju samopouzdanja. Ipak, ovakve utakmice isključivo zavise od nas i onog što uradimo na terenu, uz svo dužno poštovanje prema protivniku", poručuo je Milošević.

Rad je Partizanova redovna mušterija. Računajući i jedan meč u nacionalnom kupu, Parni valjak je u seriji od sedam vezanih pobeda nad ovim rivalom. Prethodni put ekipa sa Banjice je odolela u Humskoj u septembru 2015. godine, kada je bilo 1:1. Građevinari su pred ovaj meč ostali bez dosadašnjeg trenera Bogdana Koraka, pa će odgovornost pasti na mladog stratega Srđana Soičevskog. Za ekipu bi to mogao da bude pozitivan šok, ali verovatno nedovoljan za iznenađenje u Humskoj.
"Poštujemo Partizan, ali sa druge strane cenimo i sebe. Igrači su imali dva dana slobodno posle prve pobede u prvenstvu, tako da ćemo ući definitivno svežiji u utakmicu u odnosu na rivala, koji je u Turskoj vodio borbu za plej-of Lige Evrope. Iz tog razloga, ne znam koji će sastav kolega Milošević izvesti na teren. Bez obzira na protivnički tim, imamo viziju i potrudićemo da je ostvarimo", poručio je Stoičevski.

Na startu prošle sezone Partizan je minimalnim rezultatom savladao Rad na svom terenu (1:0), ali je pre toga u tri navrata bio prilično ubedljiv protiv ovog rivala (4:0, 3:0, 3:1). Odmah nakon ovog meča Parni valjak će početi sa pripremom utakmice protiv Moldea, koja je na programu u četvrtak od 21 čas u Humskoj.

PARTIZAN - RAD (19.00, TV Arena Sport 2)

Stadion Partizana
Kapacitet
: 32.710
Sudija: Miloš Đorđić

PARTIZAN (4-1-4-1): Stojković - Pešukić, Vujačić, S. Pavlović, Urošević - Zdjelar - Lutovac, Suma, L. Pavlović, Asano - Sadik.

RAD (4-2-3-1): Marković - Smiljanić, Nikolić, Riznić, Bašanović - Šaka, Stjepanović - Živković, Kasalica, Tričković - Trifunović. 

LINGLONG SUPERLIGA - 5. KOLO:

Petak
Voždovac - Javor 2:1 (2:1)
/Nikolić 12pen, Nišić 27 - Petković 10/

Subota
Inđija - Radnik 2:1 (1:1)
/Rogač 33, Dimitrov 75 - Makarić 16/

Čukarički - Proleter 2:1 (1:0)
/Docić 10pen, Šapić 68 - Pejić 73/

Mladost - Radnički Niš 1:1 (1:1)
/Radivojević 17 - Mihajlović 26/

Spartak - Crvena zvezda 2:3 (1:1)
/Tufegdžić 6, Dunđerski 80 - Vulić 37, Simić 49, Tomane 85/ 

Nedelja
20.00: (1,20) Partizan (5,80) Rad (13,0)
20.00: (2,30) Mačva (2,95) Napredak (3,25)
20.00: (1,50) Vojvodina (3,90) TSK (6,25)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara