Borha Iglesijas i Jeremi Pino (©Reuters)
Borha Iglesijas i Jeremi Pino (©Reuters)

Promene u španskoj reprezentaciji zbog povreda

Vreme čitanja: 1min | pon. 20.03.23. | 23:19

Borha Iglesijas i Jeremi Pino pozvani umesto Đerarda Morena i Pedrija

Bliži se debi Luisa De La Fuentea na klupi Španije. Prilično iznenađenje predstavljao je izbor 61-godišnjeg stratega bez zapaženog trenerskog učinka, osim u radu sa mlađim kategorijama. Veruju, ipak, u španskom Savezu da bi baš to poznanstvo sa nadolazećom generacijom reprezentativaca moglo da donese uspeh i vrati Crvenu furiju na vrh evropskog i svetskog fudbala.

Prve ispite bivši strateg i igrač Atletik Bilbaa imaće 25. i 28. marta protiv Norveške u Malagi i Škotske u Glazgovu, na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024.

Izabrane vesti

Spisak sa 26 imena na koje De La Fuente računa za ove utakmice objavljen je pre tri dana, ali je morao da bude menjan. Zbog povreda su otpali Barselonin Pedri i Viljarealov Đerard Moreno, a zameniće ih Betisov Borha Iglesijas i Viljarealov Jeremi Pino.

Mladi napadač Žute podmornice već ima sedam nastupa za A selekciju i jedan gol, protiv Islanda u prijateljskom meču (5:0), dok je iskusniji Iglesijas dosad odigrao 27 minuta u porazu od Švajcarske 1:2 u Ligi nacija septembra prošle godine.

"Đerar Moreno neće biti sa grupom posle povrede mišića u nedeljnom meču Viljareala i Osasune, dok je Pedro već otkazao poziv selektora u petak. Imajući to u vidu, stručni štab je odlučio da pozove Jeremija Pina i Borhu Iglesijasa", saopšteno je na sajtu FS Španije.


tagovi

Fudbalska reprezentacija ŠpanijeBorha IglesijasJeremi Pino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara