Promena u špicu Zvezde, Boaći napada Čuku

Vreme čitanja: 3min | ned. 15.12.19. | 08:51

Napadač iz Gane menja Tomanea, koji je povredio primicač

Tačka na učešće u Evropi za ovu sezonu stavljena je bolnim porazom u Pireju, pa Crvena zvezda u derbiju sa Čukaričkim na stadionu Rajko Mitić (15.00) želi da popravi utisak i sa tri važna boda dočeka zimsku pauzu. Taj poduhvat neće biti nimalo lak za srpskog šampiona, kako zbog umora, tako i zbog raspoloženja i forme ekipe, pa Vladanu Milojeviću nije bilo lako da izabere startnih 11 za okršaj sa izuzetno poletnim i kvalitetnim sastavom Aleksandra Veselinovića.

Brđani imaju mnogo razloga da budu zadovoljni jesenjim delom sezone, ali će svakako želeti da se u najboljem mogućem svetlu predstave na stadionu Rajko Mitić i pokušaju da dođu do pozitivnog rezultata na kraju ovog dela sezone.

Izabrane vesti

Milojević će morati da unese svežinu u tim, ali zbog kvaliteta protivnika neće smeti previše da kalkuliše sa sastavom. Rokada će biti u poslednjoj liniji tima, koje su, pre svega, prouzrokovane povredom Rodića, pa će tako na desni bok Milan Gajić, a na levi Marko Gobeljić. Očekuje se i nekoliko izmena u ofanzivi. U startoj postavi će se ponovo naći Mohamed el Fardu Ben, koji će na klupu za rezervne igrače najverovatnije poslati Aleksu Vukanovića, dok će u Špicu napada najverovatnije zaigrati Ričmond Boaći, umesto Tomanea, koji ima rupturu od sedam milimetara na primicaču.

Trojka na sredini terena bi trebalo da ostane nepromenjena, pa će se Njegoš Petrović naći na poziciji zadnjeg veznog igrača, a nešto ofanzivnije Mirko Ivanić i Marko Marin.
"
Igramo poslednju utakmicu u ovoj godini i u ovom delu protiv ozbiljnog rivala. Bez obzira što je zaostalo kolo svakako je derbi. Igramo protiv ekipe koja je sjajna ove sezone u svim segmentima. Od početka sezone imaju kontinuitet rezultata.Veoma su dobar spoj mladih i iskusnih igrača. Svakako trener Veselinović ima veliki uticaj na njiovu igru i stvorio je jednu dobru hemiju u ekipi. Ono što je pozitivno kod ekipe Čukaričkog je to što imaju dosta mladih igrača koji su preuzeli teret nosilaca igre", ishvalio je protivnika Milojević.

Čukarički je ove sezone, pored mečeva u Evropi, potvrdio i kvalitet u derbijima u Superligi. Veselinovićev tim je u ovoj polusezoni savladao Partizan i Radnički iz Niša, a remizirao sa Vojvodinom. Ipak, sva tri meča je odigrao na Banovom brdu, gde nije poražen ove godine u Superligi. Ovo će biti 55 međusobna utakmica dva tima u svim takmičenjima. Crvena zvezda je do sada ostvarila 42 pobede, a Čukarički devet, uz četiri remija.

Mladi Veselinovićev tim ove jeseni je insistirao na ofanzivnoj igri i nadigravanju sa protivnicima, tako da bismo na stadionu Rajko Mitić mogli da gledamo izuzetno zanimljiv okršaj.
"Kako god se bude odvijala utakmica, trudićemo se da napadamo. Držaćemo se istih principa, bez obzira na rezultat. Imamo vrlo mladu ekipu, to vidim kao našu prednost. Puni smo energije, željni mečeva kao što su oni protiv večitih rivala. Pokazali smo se protiv Partizana, želimo da u najlepšem mogućem svetlu budemo i na stadionu Crvene zvezde", poručio je kapiten Čukaričkog Marko Docić.


CRVENA ZVEZDA - ČUKARIČKI
(15.00, TV Arena sport)

Stadion: Rajko Mitić
Kapacitet: 54.000
Sudija: Lazar Lukić (Beograd)

Crvena zvezda (4-1-4-1): Borjan - Gajić, Degenek, Milunović, Gobeljić - Petrović - Ben, Marin, Ivanić, Garsija - Boaći.

Čukarički (4-2-3-1): Petrović - Veličković, Petrović, Ostojić, Kamenović - Kovač, Docić - Ndiaje, Kajević, Stojanović - Tedić.

Foto: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara