Španci uvereni: Završićemo prvenstvo, još samo četvrtina do kraja

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.03.20. | 19:19

Ipak je novac pokretač nekih odluka...

Niko ne zna kad i kako, ali svi su ubeđeni da će se igrati. Jer, iako će kazati da im je zdravlje ljudi najvažnije, fudbal je postao planetarni biznis, zbog kog maltene niko ne želi da se odrekne zarade, pa tako i predsednik La Lige Havijer Tebas procenjuje da će se sezona u Španiji privesti kraju.

Čim prođe pandemija virusa korona.
Ono čime se trenutno bavimo jeste da završimo prvenstvo. Predstojeće sedmice će u Evropi biti donete mnoge važne odluke“, zagledan je Tebas ka utorku kad bi UEFA trebalo da razmrsi čvor i odluči da li se i u kom formatu nastavljaju Liga šampiona i Liga Evrope, te kako će se to preliti na nacionalna prvenstva, kao i da li će – kao što se očekuje – završni turnir Prvenstva Evrope biti pomeren za zimu ove ičli jun 2021. godine.

Izabrane vesti

Dosta pitanja visi u vazduhu. Baš kao i novac na koji su klubovi računali, a ovako je procena da će zbog prekida sezone (zasad samo privremenog) biti uskraćeni za 25 odsto prihoda. Ozbiljan je to udarac za bužete. I zato je svima u interesu da se, kad se situacija smiri, lopta ponovo zakotrlja, a ne da se poredak proglasi važećim po trenutnom stanju na tabeli.
Ostalo je da se odigra samo još četvrtina sezone. I da se preispitaju budžeti klubova, ali i takmičenja. Da se razmotri šteta koja će nastati ukoliko se prvenstva ne budu okončala“.

ARGENTINA – Liga kup A, 21.45: (2,25) Union Santa Fe (3,15) Arsenal de Sarandi (2,70)

U Španiji je trenutno Barselona prva, ima dva boda više od Reala, velika je bitka i za pozicije koje vode u Ligu šampiona, pa i u Ligu Evrope. Gde je velika bitka, tu je i veliki novac. Malo ko je spreman da ga se odrekne. Makar i pod pretnjom više sile.
U kontaktu sam sa Italijanima, Nemcima, predstavnicima drugih liga... Radmo na pronalaženju rešenja, pošto je virus korona stavio na dnevni red pitanje zdravlja. I njime će se baviti lekari. Naše je da nađemo rešenje za ekonomske probleme koji postaju sve veći“, priznanje Havijer Tebas da gleda kako da umanji efekte gobalne krize na fudbal.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara