Prokletstvo San Sira traje, Vlahović opet na udaru: Šta je sa živcima? (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | pon. 05.02.24. | 11:07

Post festum Derbija Italije i slabe partije srpskog napadača koji je bio najlošije ocenjeni igrač u oba tima...

Posle kiše uvek dođe sunce. Nažalost, u slučaju Dušana Vlahovića i obrnuto. Iliti: kolo sreće se okreće. Nakon što je posle serije golova početkom 2024. doživeo i seriju pohvala sa svih strana, te su mu se i mediji i džangrizavi Maks Alegri 'skinuli sa grbače', a Luka Toni ga dizao u nebesa onom izjavom ("Rekao sam da će stvari doći na svoje mesto, ne bih prodao ni za 100.000.000 evra"), srpski reprezentativac ponovo je na tapetu kod italijanskih kolega.

U derbi sa Interom ušao je u strašnoj formi (šest golova na poslednje četiri utakmice Serije A), daleko najboljoj otkako je obukao dres Stare dame, da bi sinoć, poput celog tima, potpuno podbacio. E sad, razlika između Vlahovića i Kambijaza, Jildiza ili Gatija je u tome što ovi potonji za Juve igraju 'silom prilika', usled specifične finansijske situacije u klubu i neke vrste perestrojke, dok je Srbin plaćen blizu 85.000.000 evra i prosto mora da nosi teret jednog od najskupljih pojačanja u istoriji kluba.

Izabrane vesti

Otuda su udari na njega očekivano najžešći. Baš kao nakon poraza u Derbiju Italije...

"Nervi na ivici i promašaji pred golom: Vlahović stao na San Siru. Kao i uvek", naslov je kritičkog teksta u Gazeti delo Sport, gde se potencira potpuni antiklimaks među navijačima Juventusa nakon nekoliko odličnih izdanja srpskog centarfora.

"Na veliku utakmicu stigao je u najboljoj situaciji, ali moćniji od forme i samopouzdanja za Dušana Vlahovića bio je tabu stadiona Đuzepe Meaca", stoji dalje u tekstu milanskog lista, dok pedantni statističari nalaze da je u pitanju najbolji strelac u istoriji Serije A (73 gola) bez pogotka na čuvenom stadionu?!

Tu je i podsećanje da je skupoceni napadač Juventusa kao gost odigrao najviše utakmica baš u Milanu (čak 8, računajući i one u dresu Fjorentine), odnosno da nijednom nije uspeo da zatrese mrežu ni Intera ni Milana. Gazeta još navodi da Nerazuri imaju najbolju odbranu u ligi i da ako se od nekoga očekivalo da uštopuje Vlahovića - to su Bastoni, Aćerbi, Pavar i društvo. Ali nije u tome problem...

"Mnogo je važniji način na koji je Vlahović zaustavljen. Pod broj jedan - živci. Alegri mu je puno puta ukazivao na to. Bez uspeha. Dišan je prvi igrač koji je dobio žuti karton u derbiju posle samo 18 minuta. Zbog protesta kod sudije", piše Gazeta. "I nije to bio prvi ili drugi protest. Nego treći ili četvrti, toliko eklatantan da je gotovo traži javnu opomenu. Bes što je nosio sa sobom dobar deo večeri na kraju je iskalio na Timotiju Vei. Postojala je čak potreba da se Gati uključi u raspravu i dejstvuje kao mirotvorac. Za Juventus jeste važno da on nosi pravu energiju, ali u ovom slučaju očigledno je bio ključni saučesnik u utakmici grešaka. Izgubio je čak 13 lopti, koliko nijedan drugi igrač Juvea. A napravio je i najviše faulova".

Italijanske kolege potom se vraćaju na temu nervoze i koliko je ona uticala da Vlahović promaši neke dobre prilike, da loše reaguje u prijemu lopte i slično...

"Vlahović koji u očaju posle jedne neuspele akcije ostaje da leži na travi sa rukama preko lica - to je slika Juventusove večeri", zaključuje Gazeta delo Sport.

Juventus je u dobrom delu utakmice bio potpuno bezopasan, lopta je teško dolazila do Vlahovića, a i kada bi došla, njegove reakcije zaista nisu bile u skladu sa renomeom i reputacijom jednog od najskupljih napadača današnjice.

Bilo je to dovoljno da ga Alegri posle dužeg vremena pomene u negativnom kontekstu.

"Znali smo da će biti teška utakmica. Prvo poluvreme izbalansirano, oni su svoju šansu iskoristili, postigli gol, mi smo imali promašaj Vlahovića".

Italijanski mediji listom su loše ocenili Vlahovićev nastup. I to je bilo za očekivati. Najveća ocena koju je dobio - 5,5. Bilo je i onih što su mu na skali od pet do deset dali 4,5.

Sada je na Srbinu da pokaže pre svega psihološku stabilnost i vrati se u pravi golgeterski mod. Juve još ništa nije izgubio, razlika je samo četiri boda u korist Intera i utakmica manje za Milaneze. Prvu šansu za popravni Juventus i Vlahović imaju kroz sedam dana, protiv Udinezea na svom terenu.



tagovi

Dušan Vlahović

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara