Dogovoreno: Milojević od četvrtka trener Al Ahlija

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.02.20. | 11:30

Ugovor na godinu i po dana, tvrde mediji iz Arabije

Od preliminarne vesti da Al Ahli iz Džede želi bivšeg trenera Crvene zvezde Vladana Milojevića prošlo je mnogo vremena. Pisali su Saudijci da sati dele iskusnog stručnjaka od promocije u jednom od najvećih klubova Bliskog istoka. Međutim, čini se da su se kockice transfera konačno složile.

Srpski stručnjak biće promovisan kao novi trener Al Ahlija u četvrtak veče, posle velikog derbija tamošnjeg prvenstva kada će novi Milojevićev klub gostovati velikom rivalu Al Nasru.

Izabrane vesti

Mediji iz Saudijske Arabije tvrde da su finansijski detalji ugovora dogovoreni, i da će Vladan Milojević sa Al Ahlijem potpisatti ugovor na 18 meseci. Prema ranijim informacijama stručnjak iz Aranđelovca će imati godišnju platu od 2, 5 miliona dolara.

Posle poraza od Al Vahde od 2:0 uprava Al Ahlija odlučila je da smeni Švajcarca Kristijana Grosa. Trenutno tim vodi privremeni trener Mazen Bakali, ali će u finišu aktulene sezone u Arabiji Vladanj Milojević ispred sebe imati jasan cilj.

Titula je izgubljena za Al Ahli, ali plasman u azijsku Ligu šampiona predstavljao bi uspeh za tim Marka Marina. Klub iz Džede je trenutno trećeplasiran na tabeli prvenstva Saudijske Arabije, ali ima identičan broj bodova kao četvrtoplasirana Al Vahda, dok Al Raed zaostaje samo dva koraka.

Milojević će u Arabiji dobiti sjajne finansijske uslove. Zarađivaće novac koji je misaona imenica za mnoge trenere u evropskim klubovima. Međutim, prilikom dugih pregovora sa Al Ahlijem najuspšeniji Zvezdin trener u ovom veku je želeo da se osiguran. Tražio je da mu se na račun uplati 5.000.000 saudijskih Reala, što je oko 1.250.000 evra. Dakle, Milojević nije želeo da prođe kao brojne zvezde evropskog fudbala koje su osetili da Saudijci nisu baš redovne platiše. Kao Al Itihad, koji je doveo Prijovića, Sanoga i Rodrigeza, ali je na kraju rasprodao kompletnu ekipu.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara