Bredli Barsola (©Reuters)
Bredli Barsola (©Reuters)

Projekat pariskih Galaktikosa nije prošao, PSŽ sad menja filozofiju i pravi tim za šest do osam godina

Vreme čitanja: 3min | pon. 11.03.24. | 14:37

Tako bar tvrdi Naser al Kelaifi, mada tek treba videti da li će istrajati u ideji

Bili su Havijer Pastore i Ezekijel Laveci. Pa Zlatan Ibrahimović i Edinson Kavani. Na kraju je sve kulminiralo sa Kilijanom Embapeom, Nejmarom i Lionelom Mesijem. I mada je Pari Sen Žermen monopolizovao Francusku, Svecima i dalje nedostaje trofej koji šeici iz Katara sanjaju otkako su 2011. stigli na Park prinčeva. Trofej Lige šampiona naravno.

Međutim, prvi čovek kluba Naser al Kelaifi posle neuspešnog pokušaja da zadrži Embapea kao da se pomirio sa tim da se to neće desiti ni ove sezone. Uverava da tu nema ničeg fatalnog, jer je PSŽ okrenuo novi list nakon što se okončao projekat pariskih Galaktikosa.

Izabrane vesti

Umesto toga, ubuduće će PSŽ da se fokusira na mlade fudbalere, a za njihov rast je potrebno vreme. Mada je protiv Real Sosijeda posao lagano obavljen. U revanšu osmine finala Lige šampiona rutinskih 2:0 u meču u kome je PSŽ na teren poslao tim prosečne starosti od 23 godina i 361 dana. Istina, Embape je bio strelac oba gola, a on na leto ide, ali ima tu i drugih momaka.

Recimo, sad se već glasno priča da bi 21-godišnji Bredli Barkola – letos doveden iz Liona u transferu teškom 45.000.000 evra – mogao da u martu debituje za Francusku pošto je Kingsli Koman van stroja. Mučio se malo na početku, ali je proigrao. Sada uz njegovo ime tri gola i pest asistencija. I spekulacije da je baš Barkola projektovan da odmeni Embapea kada, kako se pretpostavlja, ode u Real.

Jasno je svima da on nije Embape, ali Al Kelaifi uverava da su se gazde iz Katara naučile strpljenju. Pred meč sa Real Sosijdadom i sam je sišao do svlačionice da mladim igračima poruči da nema nikakvog moranja i da ne treba da budu pod pritiskom. Posebno jer…

Liga šampiona je duga priča. Rekli smo na početku sezone da želimo da stvorimo tim za budućnost, tim koji može zajedno da igra šest do osam godina. Imamo najmlađi tim u četvrtfinalu, najmlađi u 10 najboljih u Evropi. Ponosni smo na to. To je naša strategija. Mladi igrači i mladi francuski igrači”, kaže Al Kelaifi u razgovoru za Radio Monte Karlo.

Pitanje je samo da li vlasnici kluba mogu da čekaju. Jer do sada smo ih videli kao ljude koji žele sve, sad i odmah. Da nije tako ne bi dali 220.000.000 evra za Nejmara i 180.000.000 za Embapea. Al Kelaifi pak uverava da sada imaju plan. Mada i dalje žele da pobeđuju.

Naravno! Igrači žele da pobede svaku utakmicu, ali moramo da budemo realno. U procesu smo izgradnje tima. Većina fudbalera su novajlije. U poslednjoj utakmici samo dvojica ili trojica su bili sa nama i prošle sezone. Nije to lako. Tek smo ih spojili, igrači nisu još spremni”.

I da ne bude da je ovo kritika šefa struke Luisa Enrike.

Ponosan sam na njega. On radi fantastičan posao u selekciji ove ekipe. Nisu u pitanju samo rezultati, već i stil naše igre, strategija, vizija. Ponosan sam i na sportskog direktora Luisa Kamposa, koji obavlja neverovatan posao. Ponosan sam i na sve igrače. Vrlo smo srećni”, završava Al Kelaifi.

Pa da vidimo...


tagovi

Bredli BarkolaNaser Al KelaifiPari Sen Žermen

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara