(©twitter.com/RBLeipzig_EN)
(©twitter.com/RBLeipzig_EN)

Projekat 2025: Plan je da jednog dana sruše Bajern...

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.05.21. | 16:41

Trojica važnih igrača u samo sedam dana potpisala nove ugovore sa RB Lajpcigom

Ako je Bajern sinonim savršene organizacije, RB Lajpcig je verna kopija. Štaviše, klub iz Donje Saksonije na dobrom je putu da jednog dana sruši Bavarce sa nemačkog prestola, o čemu svedoči niz poteza u završnici sezone.

Maliciozni će reći da nikakvog velikog plana na Red Bul areni nema kad je istovremeno napuštaju trener Julijan Naglesman i štoper Dajo Upamekanoi to se sele u Minhen – ali potezi uprave najmlađeg bundesligaša u međuvremenu sugeriše da radi temeljno, strpljivo i smisleno.

Izabrane vesti

Samo u poslednjih sedam dana produžila je ugovore sa tri oslonca prvog tima. Najpre se na vernost obavezao golman Petar Gulači, pa vezista Amadu Hajdara, da bi ove srede autogram stavio i Emil Forsberg. Švedski reprezentativac je saradnju oročio na identičan period kao Mađar i fudbaler iz Malija. Svi ostaju do 2025.

I to govori kakav projekat sprema prvi čovek Lajpciga, Diter Matešic. Trojica važnih fudbalera ostaju još četiri godine, a zanimljivo je da do juna 2025. ugovori traju štoperu Viliju Orban, krilu Dominiku Soboslaju, našem Lazaru Samardžiću, norveškom napadaču Aleksandru Serlotu, Korejcu Hi Čan Hvangu, kao i američkom vezisti Tajleru Adamsu.

Nije li to pokazatelj da u naredne četiri godine Lajpcig cilja titulu? Klub osnovan 2009. napredovao je od petog ranga do polufinala Lige šampiona, a već u četvrtak biće u prilici da osvoji prvi trofej, pošto protiv Borusije iz Dortmunda u Berlinu igra finale DFB kupa.

Finale Kupa Nemačke, četvrtak, 20.45: (2,70) RB Lajpcig (3,25) Borusija Dortmund (2,65)

Još nešto: kako planski radi Matešic vidi se po tome što do 2024. ugovori traju Lukasu Klostermanu i Jusufu Poulsenu, do 2023. sigurni su Ibrahima Konate, Nurdi Mukiele i Kevin Kampl.

A kako se Lajpcig zaleteo novim ugovorima relano deluje da narednih sedmica novi potpiše i Marsel Zabicer, s obzirom da kapitenu ističe saradnja leta 2022, pa da ne bi otišao bez obeštećenja...


tagovi

Emil ForsbergRB LajpcigRed Bul Lajpcig

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara