Kad sam tražio Murinju da me proda, rekao mi je da sam mentalno zaostao

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.04.20. | 20:19

One sezone kada je Porto osvojio Ligu šampiona, Kandido Kosta je zatražio transfer i preselio se u Derbi Kaunti na pozajmicu

Ta 2004. godina ostaće upisana zlatnim slovima u istoriji Porta. Tim predvođen Žozeom Murinjom sa klupe šokirao je čitavu fudbalsku Evropu i popeo se na njen tron. Družina predvođena Dekom, Rikardom Karvaljom, Manišom, Bosingvom redom je rušila Mančester Junajted, Lion, Deportivo La Korunju i konačno u velikom finalu Monako, savladavši ga sa 3:0.

Na početku te sezone, Kandido Kosta, ne preterano poznat fudbaler široj fudbalskoj javnosti, odlučio se da bar na godinu dana napusti Porto u potrazi za većom minutažom, zbog čega se tada uputio u svlačionicu portugalskog stručnjaka sa molbom da napusti klub.
“Bio sam glup. Navijači su me voleli, imao sam tu privilegiju. Bio sam bitan član mlade reprezentacije Portugala, ali nisam igrao dovoljno u Portu. Seo sam sa Murinjom, saopštio mu da želim da idem i on mi je rekao rekao da sam mentalno zaostao“, priseća se Kosta.

Izabrane vesti

I dok se na kraju iste sezone njegovi saigrači podizali “Ušatog“, Kosta se sa Derbi Kauntijem borio za opstanak u Čempionšipu.
“Hteo sam da igram jer sam pre toga imao dve dobre sezone u Portu i mislio sam da je to presudan trenutak u mojoj karijeri. Na kraju sam napustio klub i kada sam se vratio, Murinjo je već otišao u Čelsi.“

Portugalac je u Porto stigao 2000. godine sa svega 18 godina, kao talentovan fudbaler i ujedno član omladinske reprezentacije, ali nikada nije zabeležio nastup za A selekciju. Posle Porta nastupao je uglavnom za portugalske klubove. U rodnoj zemlji, redom je igrao za Bragu, Belenenseš i Tondelu, uz pomenutu pozajmicu Derbiju i sezonu u rumunskom Rapidu, bez većih uspeha.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara