Buongiorno Italia: Sergej opet vredi 100.000.000, Juve sprema trampu za Pogbu, sukobi u Milanu

Vreme čitanja: 6min | pet. 21.02.20. | 12:55

Eriksen kakvog je Inter čekao, pljušte pohvale na račun Atalante i Lacija

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

U prvom planu su utakmice Intera i Rome u Ligi Evrope i golovi novih pojačanja Eriksena i Pereza. Piše se i o fudbalskim čudima Lacija i Atalante, kao i promenama u Juventusu i Milanu. Gazeta seli Remzija u veznu liniju Juvea a Tutosport u Mančester Junajted u okviru transfera Pogbe u redove Stare dame. U Milanu se rasplamsava sukob između Gazidisa i tandema Maldini - Boban a priča se i o povratku Arijeda Brajde. Gazeta delo sport objavljuje danas veliki intervju sa Dušanom Vlahovićem koji postaje sve veća zvezda u italijanskom fudbalu i taj intervju možete da pročitate OVDE.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Lopta Eriksenu!”, stavlja Gazeta u prvi plan doprinos danskog fudbalera pobedi Intera nad Ludogorecom u šesnaestini finala Lige Evrope. “Gol, prečka i…pokrenuo se Danac i Inter sa njim. Smrtonosni udarci Kristijana na terenu Ludogoreca a od njega je krenula i akcija za penal koji je Lukaku pretvorio u gol i konačni rezultat 2-0. Osmina finala rezervisana ali Mesi zove Lautara”, stoji u podnaslovu.

U redakcijskom komentaru sa naslovom “Konte pronašao polutku za skudeto” se ukazuje da je Eriksen igač koji može da donese neophodnu dodatnu vrednost Interu u trci za skudeto. Na unutrašnjim stranama se zapaža i da je Konte u drugom poluvremenu igrao sa formacijom 4-3-1-2 kako bi stavio Eriksena u što bolji ambijent da iskaže svoje kvalitete. List daje veliki značaj pohvalama Lea Mesija na račun Lautara Martineza koji je juče protiv Ludogoreca još jednom razočarao. Od momenta kada je počelo da se priča o interesovanju Barselone za Argentinca njegov učinak na terenu je drastično pao.

“Romi bio dovoljan Karles Perez”, ističe milanski dnevnik da su Đalorosi stigli do pobede 1:0 i da su ponovo podbacili na igračkom planu. Prenosi se i priznanje Fonseke da je utakmica bila slabog kvaliteta ali da je za Romu bilo najvažnije da pobedi i da ne primi gol. Prostor dobija i mladi Katalonac koji je na debitantskom meču od prvog minuta u dresu Đalorosih premijerno ubeležio i svoj prvi gol u dresu novog kluba.

“Letimo! Perkasi: Još ne mogu da verujem. Očaran sam”, naslov je intervjua predsednika Atalante Antonija Perksija. Prvi čovek Dee je istakao da je jednako ponosan na svoj klub i grad Bergamo. “Četiri gola, fantastična utakmica, mudro privođenje kraja meča, pozdrav navijača na kraju utakmice, sirene na autoputu od Milana do Bergama i po gradu: bila je to čarobna noć, ali nas u Valensiji čeka vatrana atmosfera i veoma teške utakmica. Ako prođemo bez većih posledica prvih 45 minuta… vrata se otvaraju”, rekao je Perkasi odbijajući da priča o četvrtfinalu Lige šampiona.

Oprez Đan Pjero, u Španiji neguje kult preokreta”, upozorava Arigo Saki u autorskom tekstu Đan Pjera Gasperinija.

“Juve bez golova veznih igrača. Potreban je drugačiji Remzi”, analizira Gazeta podatak da su u ovoj sezoni igrači sredine terena postigli samo četiri gola i da od oktobra traje njihov golgeterski post. List tvrdi da je Sari odlučio da Velšanina prekomanduje u srednji red jer smatra da tako može da pomogne veznoj liniji i iskaže bolje svoje kvalitete.

Obračun. Maldini i Boban i Rangnikova senka. Eliotu na čijoj si strani”, izveštava Gazeta da je u Milanu veoma napeta situacija između generalnog direktora Gazidisa i dvojca direktora Bobana i Maldinija. Po mišljenju Gazete vlasnik kluba Pol Singer će morati u prvom licu da interveniše  i sredi na ovaj ili onaj način sukob u vrhu rukovodećeg kadra Milana.

Od Milinkovića do Luis Alberta. Lacijovo bogatstvo od 250 miliona evra”, piše Gazeta da trojica fudbalera Nebeskoplavih, Milinković, Korea i Luis Alberto vrede 250 miliona evra. Milinkovićeva cena je ponovo 100.000.000 dok je Luis Albertova skočila na 80 miliona a Koreina na 70 miliona. List podseća da su trojica pomenutih fudbalera, zajedno plaćeni manje od 40 miliona evra.

CORRIERE DELLO SPORT

“Kiseonik Perez”, podvlači Korijere da je Španac pristigao u januaru u Romu iz Barselone stavio potpis na pobedu nad Gentom 1:0. “Roma pobedila posle više od mesec dana. Fonseka: Moramo da igramo bolje da bi stigli do osmine finala”, prenose se reči trenera Rome koji je dodao da je zadovoljan rezultatom i što njegov tim nije primio gol ali ne i igrom.

“Još se ne vide rezultati terapije”, naslov je teksta u kome sa navodi da pobeda Rome nad Gentom ne može da sakrije sve boljke Rome koje su se videle u ovoj godini, odnosno da su Đalorosi i dalje anemični, bez ideja, spori i skloni malodušnosti na terenu.

Na unutrašnjim stranama se posebno ističe da su Pelegriniju teško pali zvižduci sa tribina prilikom zamene a list precizira da je Spinacola otišao dirketno u svlačionici zbog fizioloških potreba a ne zato što je otvoreno negodovao zbog odluke Fonseke da ga zameni.

U gnezdu ideja”, aludira Korijere na naslov romana i istoimenog filma  “U orlovom gnezdu” kako bi dočarao motive uspona Lacija i Atalante. U tekstu se zapaža da su Nebeskoplavi i Boginja primer kako se može konstruisati veliki tim sa idejama i skromnom svotom novca, odnosno da nije potrebno potrošiti stotine miliona evra za stvaranje tima sposobnog da osvoji skudeto ili da stigne u završnicu Lige šampiona.

“Gatuzo u Breši misleći na Mesija: Napoli, zašto da ne ?”, pita se Korijere zašto Napoli ne bi uzeo skalp i Barseloni pošto je u prethodnih mesec i kusur dana pobedio Juve, Lacio i Inter.

TUTTOSPORT

Remzi je ključ za Pogbu”, izveštava Tutosport da bi veliko interesovanje Mančester Junajteda za Velšanina moglo da širom otvori vrata povratku Francuza u Juventus. U tekstu na unutrašnjim stranama se predviđa da bi Mančester Junajted mogao da prihvati da se dve operacije vežu jedna za drugu. “Junajted ne bi mogao da traži više od 70-80 miliona evra za Pogbu ako bi kao u kontrasmeru bio ubačen prelazak Remzija u Mančester”, tvrdi Tutosport.

Torinski dnevnik objavljuje i intervju sa predsednikom Liona Žan Mišel Olom koji je rekao:”Ako Juve pobedi nas, otvoriće mu se put da osvoji Ligu šampiona: Juve ima sve, plus Ronalda”. Predsednik francuskog kluba je rekao i da je, po njemu, Kristijano Ronaldo trebalo da dobije Zlatnu loptu. Ola je rekao da posle Ronalda najviše zazire od Pjanića: ”On je jeden od najboljih režisera i za mene je kao sin. Nadam se samo da ga nikada neću videti u dresu PSŽ-a”. Podsetimo, Pjanić se igrački afirmisao u Lionu.

Konačno Eriksen, Roma otkrila Pereza”, spaja u jedan naslov Tutosport ispod zaglavlja pobede italijanskih timova u Ligi Evrope koje su stigle zahvaljujući golovima pojačanja iz januarskog prelaznog roka.

Boginjino zlato. Liga šampiona već donela 50 milina, još 13 milona su na dohvat ruke”, napravio je Tutosport računicu koliko će Atalanta zaraditi od učešća u najprestižnijem takmičenju. Na unutrašnjim stranama se posvećuje i prostor dvojici protagonista iz drugog reda: Hateburu i Kaldari. Holanđanin je protiv Valensije postigao svoje prve golove u sezoni a Kaldara je postao prvi rođeni Bergamasko koji je u dresu Atalante odigrao meč Lige šampiona.

“Beloti ostaje. Kairo obećao: Galo ne ide u Napoli”, prenosi Tutosport reči vlasnika Torina Urbana Kaira koji ne želi da pusti svog najboljeg igrača i kapitena.

“Revolucija u Milanu, Brajda bi mogao da se vrati”, izveštava Tutosport da će u sledećih par meseci doći do novih tektonskih poremećaja u Milanelu. Niko nije siguran za svoje mesto, od trenera Piolija preko direktora Maldinija i Bobana do generalnog direktora Gazidisa. Arijedo Brajda, po informacijama Tutosporta, nije kandidat da postane novi sportski direktor, njegovo ime se vezuje za važnu institucionalnu ulogu u klubu.

ITALIJA 1 - 25. KOLO: 

Petak

20.45: (6,00) Breša  (4,10)  Napoli (1,55) 

Subota

15.00:  (2,15) Bolonja  (3,40)  Udineze (3,40) 
18.00:  (8,50) SPAL  (4,50)  Juventus (1,40) 
20.45:  (2,75) Fiorentina  (3,05)  Milan (2,75) 

Nedelja

12.30:  (4,90) Đenova  (3,60)  Lacio (1,75) 
15.00:  (2,30) Torino  (3,35)  Parma (3,10) 
15.00:  (2,05) Verona  (3,40)  Kaljari (3,70) 
15.00:  (1,38) Atalanta  (5,00)  Sasuolo (7,75) 
18.00:  (1,35) Roma  (5,30)  Leće (8,00) 
20.45:  (1,30) Inter  (5,50)  Sampdorija (10,00) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama 

Piše: Željko Pantelić


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara