(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Procureli “radovi” predsednika Porta: Prostituke za sudije, pretnje savezu, veze sa političarima

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.10.21. | 11:20

I UEFA pretila da će Zmajeve da izbaci iz Evrope

Bio je Kalčopoli u Italiji sa prisluškivanim razgovorima fudbalskih zvaničnika. Objavljeni su ove godine i razgovori Florentina Pereza, predsednika Reala, u kojima je vređao najveće zvezde tima. Izgleda da niko, pa ni oni koji misle da su moćni, svemoćni, nisu zaštićeni od prisluškivanja...

Nova afera je buknula u Portugaliji, gde su isplivali sati razgovora koje je vodio predsednik Porta Pinto da Kosta, a u kojima ima mnogo inkriminišućih stvari.

Izabrane vesti

U Portugaliji kažu da je Porto u doba Pinta da Koste postao sinonim za nameštanje, za korupcija i sva moguća nepočinstva. To je išlo dotle da je Mišel Platini, dok je bio prvi čovek UEFA, otvoreno pretio da će Zmajeve izbaciti iz Evrope. A, onda je sleteo Platini, pa su ga u Portugaliji ismevali zbog sudbine klete.

Prognozziraj derbije i osvoji 100.000 dinara!

Uglavnom, u razgovorima Pinta da Koste, koji su juče objavljeni na Jutjubu, čuje se kako ugovara prostituke da “počasti” sudije koje će voditi utakmice Porta. U žargonu, devojke su nazivane “voćkama”, a kombinacija “mleko i kafa” je bio sinonim za dame iz Latinske Amerike, one malo tamnije puti.

Čuje se takođe i da je prvi čovek Porta praktično sam birao koji će arbitri voditi utakmice njegovog kluba, uvek je tražio one sa kojima je bilo lako sarađivati.

Pinto da Kosta, desno (©Reuters)Pinto da Kosta, desno (©Reuters)

Bilo je i drugih stvari: u jednom razgovoru Da Kosta traži od predsednika saveza da “završi” da Liedson, tadašnji igrač Sportinga, dobije što veću kaznu zbog udaranja laktom jednog igrača Porta.

A, jedan od najvećih skandala je vezan za Deka, nekadašnje velike zvezde portugalskog fudbala. Nakon jedne utakmice Deko je kopačkama gađao sudije i po svim zakonima trebalo je da usledi duga suspenzija. Međutim, Da Kosta je učinio neviđenu stvar: već koliko sutra u jednom portugalskom sportskom listu izašao je kompletno izmišljeni intervju sa Dekom, u kojem je stajala njegova pretnja da neće više igrati za reprezentaciju ako bude kažnjen. Slučaj je nakon toga zataškan, igrač je prošao bez bilo kakve suspenzije.

Ni sada se Pinto da Kosta neće sakriti u mišiju rupu. Već je najavio tužbe protiv lica koja su objavila njegove razgovore. I to neće biti samo priča za javnost, pošto kažu Portugalci da prvi čovek Porta ima izuzetno jake veze u svetu politike i u sudstvu i lako bi moglo da se dogodi da cela afera na kraju prođe bez ikakvih posledica po njega.


tagovi

PortoPinto da KoštaPortugal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara