Lutsharel Gertrejda i Mohamed Simakan (©Reuters)
Lutsharel Gertrejda i Mohamed Simakan (©Reuters)

Probudio se i Al Nasr: Ronaldo dobija pojačanje od preko 40.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.08.24. | 22:53

Lajpcig brzo reagovao i doveo Lutsharela Gertrejdu kao zamenu za Mohameda Simakana

Neočekivano miran bio je Al Nasr ovog leta, potpisao je u dosadašnjem delu prelaznog roka samo dvojicu novih igrača, ali je pred zatvaranje pijace odlučio da doda gas i počasti se zvučnim pojačanjem.

Milan Škrinjar ga je odbio, ali će se kako stvari stoje Al Nasr nadograditi na štoperskog poziciji pošto je na korak do saudijskog kluba Mohamed Simakan. Lajpcig je već prihvatio paket od preko 40.000.000 evra te se sada čeka odgovor 24-godišnjeg Francuza, koji će prema navodima iz Francuske takođe biti pozitivan.

Izabrane vesti

Simakan je u Lajpcig stigao pre tri sezone iz Strazbura i vremenom postao jedan od traženijih defanzivaca Evrope. I ovog leta bilo je interesovanja za Simakana, Njukasl ga je identifikovao kao alternativu za Marka Gejija iz Kristal Palasa, stidljivo se pominjao i Liverpul, ali je po svemu sudeći tim za koji nastupa Kristijano Ronaldo bio najkonkretniji i petogodišnjim ugovorom namamio Francuza na Bliski Istok.

U Lajpcigu nisu sedeli skrštenih ruku, ekspresno su reagovali i dogovorili dolazak Lutsharela Gertrejde iz Fajenorda. Tim iz Saksonije prethodno se raspitivao za Antonija Silvu, ali pošto je Benfika bila čvrsta u stavu da talentovani Portugalac nije na prodaju nemački klub se okrenuo ka Gertrejdi i vrlo brzo završio posao.

Bikovi će na kraju Fajenordu uplatiti 25.000.000 evra sa sve bonusima za polivalentnog defanzivca koji pored štoperske može da pokrije i poziciju desnog beka. Delom i zbog toga želela ga je Aston Vila, no, u Birmingemu su se predugo premišljali, nisu konkretizovali interesovanje, pa će pojačanje morati da potraže na drugom mestu.


tagovi

Mohamed SimakanRB LajpcigAl NasrLutsharel GertrujdaLetnji prelazni rok 2024Transferi uživoFajenord

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara