Raport Hrvata iz Madrida: Vojska je na ulicama, mi igramo Playstation

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.03.20. | 17:29

Nisam plašljiv, ali čudan je osećaj“, poručio Šime Vrsaljko za Sportske novosti

Proslavili su veliki trijumf nad Liverpulom na Enfildu i vratili se u Španiju, ne sluteći da će im to biti poslednja velika pobeda u ovom delu godine. Igrači Atletiko Madrida trenutno se nalaze u jednom od najvećih žarišta zaraze virusa korona… Grca u problemima glavni grad Španije, pa o fudbalu niko i ne razmšlja. Normalno, ni navijači Jorgandžija, iako im se crtao put do završnice Lige šampiona.
„Postoji briga, posebno za porodicu. Kada smo se vratili iz Liverpula, imali smo po planu slobodan dan. Ubrzo su nam javili da se sve zaustavlja do ponedeljka. Međutim, umesto treninga usledila je totalna blokada. Javili su nam da ostanemo kod kuće i budemo u karantinu“, rekao je hrvatski bek Šime Vrsaljko za Sportske novosti.

Situacija u Španiji se pogoršala u nekoliko prethodnih dana.
„Tek je to počelo, pa ne mogu da vam kažem kakav je osećaj. Ali tačno je da već osećam neki nemir u odnosu na svakodnevicu. Nema treninga u klubu, nema utakmica, putovanja. Navijačkog huka. Ljudi su se povukli u kuće. Izlaze sam u slučaju nužde kako bi nabavili namirnice. Jako je čudna ta atmosfera. Juče sam video da je na nekim punktovima i vojska. To dovoljno govori koliko je situacija ozbiljna. Zasad nam niko ništa ne govori o povratku na trening. To je i razumljivo. Svi pričaju o ovoj epidemiji“.

Izabrane vesti

Vrsaljko mnogo vremena provodi sa Ivanom Šaponjićem i crnogorskim štoperom Stefanom Savićem.
„Po prirodi nisam plašljiv. Mada postoji osećaj brige. Pre svega zbog porodice. Vreme kratim sa saigračima koji žive blizu mene. Odigramo Playstation, malo odgledamo vesti. Nadam se da će epidemiju uskoro staviti u punu kontrolu“.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara