Saša Ilić (©MN Press)
Saša Ilić (©MN Press)

Problem za Sašu Ilića i Nižnji Novgorod u baražu za opstanak

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.05.24. | 12:25

Kako će Plavi da izađu na kraj u dvomeču sa Arsenalom iz Tule kada su bez pobede dva i po meseca?

Sezona u Rusiji je skoro gotova, ostali su završni mečevi. Finale Kupa Rusije između Baltike i Zenita zakazano je za nedelju 2. juna, a plej-aut za pravo nastupa u Premijer lige kreće ove srede i završava se u subotu prvog dana juna. Učesnici baraža odlučeni su tek prošlog vikenda, a to su 13. Nižnji Novgorod i 14. Ural, odnosno trećeplasirani iz druge lige Akron, kao i četvrtoplasirana Arsenal Tula. Baltika i Soči su direktno ispali u drugi rang, a Himki i Dinamo iz Mahačkale su obezbedili promociju.

Donedavno je bilo teško poverovati da bi Nižnji Novgorod mogao da završi u nevolji. U prvoj polovini sezone Juranov tim je igrao veoma energično, i nalazio se u gornjoj polovini tabele.

Izabrane vesti

Onda je nešto puklo i tim koji 1. juna slavi 9. rođendan je izgubio šest mečeva zaredom. Posle poraza od Ahmata od 5:1, Sergej Juran je dobio otkaz, a na njegovo mesto došao je srpski trener Saša Ilić.

18.15: (2,40) Nižnji Novgorod (3,10) Arsenal Tula (3,20)

U prvom susretu pod legendarnim igračem Partizana Plavi su uspeli da remiziraju sa Spartakom, ali se onda dogodila noćna mora. Najpre debakl protiv Sočija od 6:1, a onda i protiv CSKA sa 6:2. Ovakvi porazi se ne dešavaju tako često u Rusiji, a kamo li dva puta zaredom...

Istovremeno, Arsenal je igrao dosledno u drugom rangu. Tim iz Tule nema takvu muku u odbrani. Štaviše, ekipa trenera Aleksandra Storožuka ima jednu od najpouzdanijih defanziva u ligi, ali ne daje mnogo golova. Kako će Nižnji Novgorod da izađe na kraj sa ovako teškim protivnikom, i to posle dva i po meseca bez trijumfa, ostaje da se vidi.

Arsenal, za razliku od Akrona koji se sukobljava sa Uralom, ima pristojno iskustvo igranja u Premijer ligi. Oružari su pre dve godine ispali iz ruske elite i sve ovo vreme nisu odustajali od pokušaja da se vrate. Trener i neki od igrača imaju iskustvo u višoj ligi i, što je najvažnije, shvatanje da Arsenal mora da se podigne. U svakom pogledu, Arsenal je težak protivnik, a spas Nižnjeg Novgoroda na čelu sa Sašom Ilićem - koji je napustio mirnu luku u grčkom Atromitosu kako bi pomogao timu iz petog po veličini grada u Rusiji - ne deluje tako očigledno.

Prvi mečevi baraža na programu su u sredu, a revanši se igraju već u subotu. Dve ekipe koje budu uspešnij posle dvomeča igraće naredne sezone u najjačem ruskom šampionatu.

--------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Marselj na Velodromu, Fajenord na De Kajpu ili možda Benfiku na Da Lužu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

---------------

RUSIJA 1, BARAŽ ZA POPUNU - PRVI MEČEVI

Sreda

16.00: (2,00) Ural (3,40) Akron (3,90)

18.15: (2,40) Nižnji Novgorod (3,10) Arsenal Tula (3,20)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Rusija 1Rusija 2Nižnji NovgorodSaša IlićArsenal Tula

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara