Otavio i Mateus Nunes (©AFP)
Otavio i Mateus Nunes (©AFP)

Prinudna promena kod Portugalaca: Mateus Nunes ipak ide na EURO

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.06.24. | 22:01

Vezista Mančester Sitija 'uskočio' umesto Otavija koji se povredio

Promena plana u taboru Portugalije. Dan pred prvu pripremnu utakmicu protiv Finske, selektor Roberto Martines saznao je da za predstojeće Evropsko prvenstvo neće moći da računa na Otavija.

Baš kao i Đorđo Skalvini juče, vezista Al Nasra povredio se u poslednjoj utakmici sezone. On je u petak u finalu Kupa Saudijske Arabije protiv Al Hilala bio primoran da napusti meč u 81. minutu, a lekarski pregledi pokazali su da je 29-godišnji vezista pokidao mišić te da će morati da otkaže dolazak Martinesu.

Izabrane vesti

Umesto njega, španski stručnjak pozvao je fudbalera Mančester Sitija Mateusa Nunesa, koji je prethodno otpao sa šireg spiska.

"Prirodan i očigledan izbor. Tokom marta igrao je vrlo dobro protiv Švedske baš u Otaviovoj ulozi. Čini me tužnim to što smo izgubili Otavija, jer on je igrač koji daje sve. Dešava se, ali sam tužan zbog toga", pojasnio je Martines odluku da umesto Otavija pozove Nunesa.

Na pitanje zbog čega nije nagradio Pedra Gonsalvesa za odličnu sezonu u kojoj je Sportingu pomogao da dođe do titule u Primeiri sa 11 golova i 12 asistencija, Martines objašnjava...

"Mateus je profil igrača sličan Otaviju. Imali smo na spisku 31 igrača, morali smo da ga skratimo na 26. Tu je, poznaje grupu i koncept. Imamo sve informacije, u savršenom je stanju za prvu utakmicu", zaključio je selektor Portugalije.

KONAČNI SPISAK REPREZENTACIJE PORTUGALA ZA EVROPSKO PRVENSTVO:

Golmani: Diogo Kosta (Porto), Žoze Sa (Vulverhempton), Rui Patrisio (Roma).

Odbrana: Antonio Silva (Benfika), Danilo (Pari Sen Žermen), Diogo Dalot (Mančester junajted), Gonsalo Inasio (Sporting Lisabon), Žoao Kanselo (Barselona), Nelson Semedo (Vulverhempton), Nuno Mendes (Pari Sen Žermen), Pepe (Porto), Ruben Dijas (Mančester Siti).

Vezni red: Bruno Fernandes (Mančester junajted), Žoao Neves (Benfika), Žoao Paljinja (Fulam), Mateus Nunes (Mančester Siti), Ruben Neves (Al Hilal), Vitinja (Pari Sen Žermen), Bernardo Silva (Mančester Siti).

Napad: Kristijano Ronaldo (Al Nasr), Diogo Žota (Liverpul), Fransisko Konseisao (Porto), Gonsalo Ramos (Pari Sen Žermen), Žoao Feliks (Barselona), Pedro Neto (Vulverhempton), Rafael Leao (Milan).


tagovi

reprezentacija PortugalaMateus NunjesOtavio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara