Van Bomel ©AFP
Van Bomel ©AFP

Prevrat na vrhu Belgiji: Antverpen preokretom do liderske pozicije

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.05.23. | 21:51

Sastav Marka van Bomela savladao Genk na svom terenu - 2:1

Nije Genku bilo dovoljno što je u Antverpenu, protiv direktnog konkurenta u borbi za šampionsku titulu, vodio golom Marka Mekenzija od 20. minuta utakmice, pošto je domaćin u nastavku utakmice došao do preokreta koji mu je doneo proboj na lidersku poziciju - 2:1 (1:1).

Sastav Marka van Bomela sada ima 42 boda, jedan više od Genka i Uniona, pa je jasno da nas očekuje izuzetno dramatična završnica sezone.

Izabrane vesti

Antverpen je izjednačio iz drugog penala na meču. Prvi je promašio Vinsent Jansen na isteku pola časa igre, dok je drugi u drugom minutu nadoknade na pravi način iskoristio Tobi Aldervejreld. Potpuni preokret doneo je Mišel Anž Balikviša, postigavši pobedonosni pogodak u 52. minutu utakmice.

Genk je nije bio previše opasan nakon svog gola, ali je imao jednu veliku šansu, koju nije uspeo da iskoristi Emanuel Arokodare u 70. minutu. On je uspeo da prevari Žana Butea, ali je pogodio stativu.

Samo pet minuta ranije Balikviša je mogao da reši pitanje pobednika, ali mu je Martin Vandevurt zaustavio udarac i održao svoj tim u životu.

Poslednja promena na meču mogla je da se dogodi u 87. minutu, kada je Kalving Stengs odlično probio po levoj strani i došao u situaciju da zatrese protivničku mrežu, ali je Vandevurt još jednom sprečio treći pogodak Antverpena.

Nemoć igrača Genka da ozbiljnije ugroze protivnika u završnici meča prozivela je nervozu u gostujućim redovima, koja je prouzrokovala isključenja Trezora Ndajišimijea i Mohameda Utare.

Antverpenu neće biti lako da zadrži lidersku poziciju, pošto ga očekuju dva vezana meča sa Brižom. Teški su ispiti i pred Genkom, koji će u naredna dva kola igrati sa Unionom, sa kojim deli poziciju broj dva.

BELGIJA 1, PLEJ-OF - 2. KOLO

Subota

Klub Briž - Union Sen Žiloaz 1:2 (0:1)

/Vanaken 90+3 - Bonifejs 41, Lazare Amani 46/

Nedelja

Antverpen - Genk 2:1 (1:1)

/Aldervejreld 45+2, Balakviša 52 - Mekenzi 20/



tagovi

Mark van Bomel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara