https://www.mancity.com/
https://www.mancity.com/

Preventive radi: Siti blindirao Rodrija do 2027. godine uz skoro duplo veću platu

Vreme čitanja: 3min | uto. 12.07.22. | 12:06

Španac produžio ugovor na još tri sezone

Početkom prošle sezone Džon Stons i Ruben Dijaš, nedugo za njima i Ederson, pa u februaru Žoao Kanselo i naposletku – Rodri. Mančester Siti nastavlja sa blindiranjem ključnih igrača, a poslednji u nizu je Španac koji je ovog utorka zvanično produžio ugovor sa Građanima na još tri sezone.

Nije bilo potrebe za žurbom, Rodri je dolaskom u Siti 2019. godine sklopio saradnju na pet godina, što znači da je po slovu sada već prethodnog ugovora za Etihad bio vezan na još dve sezone, ali su u Mančesteru ipak odlučili da na vreme završe posao preventive radi, ne bi li im se dogodio Liverpul (Sadio Mane) ili Bajernov (Robert Levandovski i Serž Gnabri) scenario.

Izabrane vesti

Istina, imali su Građani sličan slučaj sa Gabrijelom Žezusom i Rahimom Sterlingom, ali su obojica izrazili želju da napuste klub, a Siti nije želeo da im stoji na putu, već će od njihovih prodaja (Žezus već prodat Arsenalu za 52.000.000) zaraditi zbirno preko 100.000.0000 evra, čime samo potvrđuje da nivo poslovanja na tržištu podiže iz godine u godinu.

Lako je kad imaš para reći će mnogi, ali prethodnih godina svedočili smo tome da novac nije garancija uspeha. Mančester Siti ga pak ima na pretek i zna da ga iskoristi. Za razliku od većine evropskih klubova, Čiki Begiristajn i ostatak sportskog sektora šampiona Engleske su na Etihadu stvorili zdravu atmosferu za svakog igrača, o čemu svedoče i Rodrijeve reči po produžetku ugovora.

"Prelazak u Siti 2019. godine je najbolja odluka koju sam doneo u karijeri. Svideo mi se svaki sekund proveden ovde. Navijači su bili fantastični prema meni, osećam podršku kluba i trener me gura napred svakog dana. Napredovao sam kao igrač i želim da se zahvalim Pepu i kompletnom stručnom štabu na tome. Osećam da mi Siti nudi najbolju priliku da osvajam trofeje i zato sam zadovoljan što ću ostati ovde još duže", rekao je Rodri.

Prema pojedinim informacijama, Rodrijeva plata će se po produžetku ugovora gotovo duplirati, pošto je dosad godišnje imao nešto više od 6.500.000 evra, a od naredne sezone imaće 12.500.000 evra godišnje. Rekli bismo da ih je zaslužio, jer je posle prve sezone u kojoj je imao dosta problema sa adaptacijom, u poslednje dve, a posebno u nedavno završenoj bio jedan od najboljih igrača Gvardiolinog tima.

"On je savršen primer onoga što vrhunski fudbaler treba da bude: ima fantastičan stav, živi život na pravi način, brine o svom telu i vredno trenira svaki dan. To je san svakog trenera i znam da Pep voli da radi sa njim. Mnogo je napredovao od dolaska ovde i za mene on je jedan od najboljih na svetu na svojoj poziciji", rekao je Begiristajn.

Sledeći na redu je Rijad Marez sa kojim čelnici Sitija već vode pregovore oko produžetka ugovora (aktuelni mu ističe narednog leta), a u planu je novi i za Fila Fodena.


tagovi

RodriMančester Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara