©Reuters
©Reuters

Preuređena i adaptirana Konteovim potrebama: Napoli dobija novu odbranu, završeno pojačanje iz Reala

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.07.24. | 02:50

Transfer Rafe Marina pod Vezuv jedan je od najinventivnijih u novijoj istoriji transfer pijace zbog brojnih povratnih klauzula

Ništa to nije valjalo prethodne sezone. Ne zna se da li je Napoli lošije izgledao sa Rudijem Garsijom, Valterom Macarijem ili Frančeskom Kalconom. Kao da se klub emotivno ispraznio na svim nivoima posle osvajanja prvog skudeta posle 33 godine i skliznuo na stranputicu, ali je ovog leta stigao Antonio Konte kako bi predupredio nastavak loših rezultata.

Kada Konte stigne on prvo sredi odbranu po svom ukusu, a ni angažman u Napulju nije izuzetak. Temperamentni stručnjak dobio je tokom aktuelne sedmice praktično kompletnu novu zadnju liniju. Kapitalac Alesandro Bonđorno bi u sklopu transfera vrednog 40.000.000 evra trebalo da potpiše u narednih 48 časova, Leonardo Spinacola je stigao kao slobodan igrač posle rastanka sa Romom, a interesantan posao obavljen je potpisom Rafe Marina iz Real Madrida.

Izabrane vesti

Dobro, reći će mnogi da 22-godišnji štoper i nije pravi Kraljević, i verovatno neće pogrešiti mnogo, uzimajući u obzir da Rafa Marin nije odigrao nijednu utakmicu za prvi tim Reala, ali je svakako godinama prolazio kroz mlađe kategorije i B tim, pre nego što je prethodnu sezonu proveo u Alavesu na pozajmici.

Tim sa Mendizoroze prijatno je iznenadio prethodne sezone osvajanjem 10. mesta u Primeri i činjenicom da nije brinuo za opstanak kako se očekivalo pred start takmičarske godine, a iz svega toga je kao jedan od najvećih dobitnika isplivao mladi Marin. Delovao je autoritativno na mestu štopera, ali povremeno i desnog beka, gde takođe može da odradi korektan posao.

Metodologija isplate i postoanje raznih klauzula čini ovaj transfer posebnim. Prodaja Rafe Marina bi mogla da uđe u istoriju kao jedna od najinventivnijih koje smo videli, evo i zbog čega. Napoli je platio Real Madridu 12.000.000 evra za defanzivca koji je poslednju sezonu odigrao u Alavesu, ali je šampion Evrope zadržao pravo da otkupi igrača za 25.000.000 evra u leto 2026. godine ili za 35.000.000 ako to učini 2027. Međutim, ako Napoli do 30. juna 2025 godina uplati još deset miliona evra na račun Reala onda će Madriđani morati da plate duplo više novca za otkup Marina, to jest 50.000.000 za dve godine a čak 70.000.000 za tri godine. Veoma interesantno... I ko zna... Možda ovako nešto zaživi u budućnosti i postane češća pojava.


tagovi

Antonio KonteRafa MarinNapoliLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara