Prestiž Embungu dok je igrao za Metalac (©Starsport)
Prestiž Embungu dok je igrao za Metalac (©Starsport)

Prestižu 15 minuta u dresu TSC-a dovoljno za poziv u reprezentaciju

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.08.24. | 15:45

Napadač tima iz Bačke Topole u konkurenciji za mečeve Konga protiv Južnog Sudana i Ugande u kvalifikacijama za Kup afričkih nacija

Posle tri poraza u prva tri meča kvalifikacija za Mundijal 2026. godine jasno je da su u Kongu potrebne promene. Selektor fudbalske reprezentacije Ajzak Engata zato je malo iskombinovao sa imenima na spisku za naredno okupljanje ove afričke reprezentacije u septembru, kada će odigrati prva dva meča kvalifikacija za Kup afričkih nacija. Na ovom novom spisku Konga našao se i jedan igrač iz Mozzart Bet Superlige Srbije, napadač TSC Bačke Topole Prestiž Embungu.

Pomalo neočekivano, s obzirom na to da je Embungu ove sezone do sada odigrao samo 15 minuta za srpski tim. Ovaj 24-godišnjak je u Bačku Topolu došao ovog leta iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, iz Bani Jasa, a debitovao je pre dve nedelje protiv Vojvodine (3:1) u Novom Sadu, kada je zamenio Mihajla Banjca u finišu meča.

Izabrane vesti

Podsetimo, Prestiž Embungu je povratnik u srpski fudbal, prethodno je godinu i po dana igrao za Metalac iz Gornjeg Milanovca. U UAE se doduše nije istakao golovima, na 24 meča prošle sezone (po pola za Adžman i Bani Jas) je postigao samo tri pogotka.

Uprkos tome neretko je viđen u reprezentaciji Konga, za koju je odigrao do sada 25 utakmica i postigao dva gola. U kvalifikacijama za Mundijal je igrao protiv Zambije (2:4), dok nije u protokolu na poslednjem okupljanju nacionalnog tima u junu, kada je Maroko deklasirao Kongo sa 6:0.

Od napadača je, osim centarfora TSC-a, na Engatinom spisku bilo mesta još za Monsa Basuaminu (Klermon), Arhanžea Bintsuku (Partizani), Gabrijela Šarpentijea (Parma), Silvera Ganvulu (Jang Bojs), Benija Makuanu (Policija Žitomir) i Rabija Enzingulu (Strazbur).

Kongo će 5. septembra ugostiti u Brazavilu Južni Sudan u 1. kolu kvalifikacija za kontinentalni šampionat, dok će 9. septembra gostovati Ugandi u Kampali.


tagovi

Prestiž MbunguTSC Bačka TopolaKongokvalifikacije za kup afričkih nacijaKup afričkih nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara