(©Reuters)
(©Reuters)

Preokret im je drugo ime: Fener hodao po ivici žileta i preživeo (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 14.04.24. | 20:10

Edin Džeko i Miši Batšuaji izvrnuli Karagumruk na postavu i makar nakratko zaseli na prvo mesto – 2:1

Ništa sa Fenerbahčeom nije normalno. Svakidašnje i obične stvari ne idu u velikana sa Bosfora, pogotovo ne ove sezone kada je napravio skandal. Prvo odlukom da izađe na gteren i odmah primi gol protiv Galatasaraja, a potom i da napusti teren i ne bori se za trofej Superkupa.

Zanavek će ostati zapisano da su dva turska giganta krivi za vekovnu sramotu, i to baš kada se proslavlja 100 godina od osnivanja Republike Turske. U istoj godini ostaće zapisano i da je Fenerbahčeu drugo ime – preokret! Ponovo je hodao po ivici žileta, imaće ožiljke, podsećaće ga na krvarenje na gostovanju Karagumruku, ali i pobedu koja mu daje kakvu-takvu nadu da može biti šampion – 2:1 (0:1).

Izabrane vesti

Fenerbahče je makar nakratko zaseo na vrh, pobedi li Galatasaraj – vratiće se na drugu poziciju, gde je dobar deo sezone. Ali, visi mu i mač nad vratom u vidu oduzimanja bodova zbog napuštanja terena u Superkupu Turske. Ta zavrzlama tek treba da se razreši, no malo kome u timu je to bilo na pameti onoga trena kada je Karagumruk poveo preko Kana Kelesa u nadoknadi prvog dela.

Bio je to hladan tuš, ali ujedno i otrežnjenje. Poziv i prilika da se opravda drugo ime. I bilo je kao što inače biva: Karagumruk je još jednom završio na specijalnoj listi.

Od kraja januara okretao je Ankaragudžu, Rize, Kasimpašu i Pendik u Super ligi. Pre toga i Antaliju i Karagumruk, kome je u prvom krugu glave došao Dušan Tadić sa dva pogotka. Ovoga puta srpski kreator nije bio inicijator vraćanja iz minusa i ostanka u prvenstvenoj trci, već Edin Džeko.

Iskusni napadač je uz dozu sreće, posle dodavanja Freda, matirao italijanskog čuvara mreže Salvatorea Sirigua. A, u izvrtanju Karagumruka na postavu priključuio mu se Miši Batšuaji. Desni bek Brajt Osaji Samjuel je promešao protivničku odbranu, ušao u kazneni prostor i pao kada je došlo do kontakta. Belgijanac je bio neumoljiv i pretendentu na tron se isplatila velika inicijativa.

Za manje do deset minuta otišao je iz minusa u plus, a posao su Ferenbahšeu olakšali prvo Rajan Menes, a zatim i Valentan Ajserik. Reprezentativac Zelenortskih Ostrva je dobio direktan crveni karton, da bi Francuz u nadoknadi zaradio isključenje zbog simuliranja.

TURSKA 1- 32. KOLO

Petak

Trabzon - Sivas 0:1 (0:0)

/Menig 53/

Subota

Konja – Kasimpaša 0:2 (0:1)

/Endao 21, Giljerme 90+5/

Ankaragudžu – Gazijantep 3:1 (1:1)

/Bekiroglu 31, 68, Sou 65 – Jevtović 7/

Bešiktaš – Samsun 1:1 (1:0)

/Kiličsoj 18 – Kilinč 68/

Adama Demir – Kajseri 0:0

Nedelja

Pendik - Bašakšehir 2:3 (1:1)

/Tijam 18, Midtsjo 56 - Figeiredo 36, 50, Pelkas 80/

Hataj - Istanbul 0:3 (0:0)

/Lošaj 68, Mamadu 71, Temel 87/

Rize - Antalija 3:0 (1:0)

/Zećiri 33, 60, Gaič 82/

Karagumruk - Fenerbahče 1:2 (1:0)

/Keles 45+1 - Džeko 49, Batšuaji 57/

Ponedeljak

19.00: (6,50) Alanja (4,40) Galatasaraj (1,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Turska Super ligSuper ligKaragumrukFenerbahčeEdin DžekoMiši Batšuaji

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara