Marko Asensio (©Reuters)
Marko Asensio (©Reuters)

Preokret! Asensio odlazi iz Reala posle sedam godina

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.05.23. | 19:33

Španac odlučio da ne produži ugovor sa Kraljevskim klubom

Vagao je Marko Asensio tokom čitave sezone hoće li i narednu dočekati u Realu, u jednom trenutku naginjao ka ostanku, ali se predomislio i odlučio da ipak napusti klub po završetku takmičarske godine!

Kako javlja sve pouzdaniji španski Relevo, krilni fudbaler odlučio je da odbije novi ugovor sa Kraljevskim klubom i ovog leta stavi tačku na sedmogodišnji boravak u Madridu. Pomenuti izvor piše da su Žorž Mendeš, Asensiov zastupnik, i Hose Anhel Sančes, generalnim direktorom Reala, od decembra pregovarali kako bi pronašli zajednički jezik, ali da je sam fudbaler na kraju odlučio da po završetku sezone na novoj destinaciji nastavi karijeru.

Izabrane vesti

Nije do finansija. Razlozi zbog kojih Asensio odlazi iz Madrida striktno su sportski, ističe Relevo. Kako mu ugovor ističe ovog leta, mogao je Španac još letos da potpiše predugovor sa nekim od zainteresovanih klubova, ali mu je želja sve vreme bila da ostane u Realu.

Isto su želeli i u Realu. Stavili su pred njega dva ugovora, jedan tokom mundijalske pauze, drugi mesec dana kasnije, oba uz blagu povišicu plate i mogućnost da sam dopiše dužinu trajanja saradnje, ali Asensio nije želeo da ih potpiše po svaku cenu. Želeo je da sačeka finiš sezone i vidi hoće li se njegov status u timu promeniti, odnosno hoće li Karlo Ančeloti preći sa reči na dela. Nije se desilo.

U nekoliko navrata je italijanski stručnjak isticao kako je Asensio bitan šraf ekipe, kako je vrlo bitno imati ga u ekipi jer u svakom trenutku može da donese prednost, govorio kako se nada da će ostati, ali nije uradio ništa tim povodom. Kada se sezona lomila, a Real igrao najvažnije utakmice (polufinale i finale Kupa kralja, kompletna nokaut faza Lige šampiona), Asensio je priliku dobijao sa klupe. Nije se osetio bitnim i stoga je odlučio da krene dalje.

Za sedam sezona provedenih na Santijago Bernabeuu, Asensio je na 285 nastupa za Real postigao 61 i namestio 32 gola, tri puta osvojio Ligu šampiona, četiri puta Svetsko klupsko prvenstvo, po tri trofeja Superkupa Evrope i Superkupa Španije, tri titule prvaka države i jedan Kup kralj.


tagovi

Real MadridTransferiLetnji prelazni rok 2023Marko Asensio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara