Junost slomila Soligorsk posle produžetka i okitila se titulom prvaka Belorusije

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.04.20. | 22:08

Gosti nisu mogli da uvedu seriju u šestu utakmicu

Gotovo je! Junost je osvojila titulu prvaka Belorusije u hokeju za ovu sezonu. Pet mečeva bilo je dovoljno ekipi iz Minska da na pleća baci Soligorsk, koji je u večerašnjem meču pružio veliki otpor i pokušao da seriju vrati na svoj teren. Ipak, to nije uspeo da učini, pa je posle produžetka klub iz beloruske prestonice započeo veliko slavlje – 3:2.

Junost je tako odbranila titulu osvojenu prethodne sezone u finalu protiv Nemana iz Grodnog, koje je takođe potrajalo ukupno pet utakmica. Ovoga puta, Soligorsk je pao posle isto toliko borbe.

Izabrane vesti

Večeras je sve krenulo golom Stanislava Lopačuka za domaće u devetom minutu utakmice. Sve je bilo kao po skripti za navijače u Minsku, koji su već počeli da razmišljaju o trofeju za njihove miljenike na kraju utakmice. Junost je tu prednost zadržala sve do kraja ovog perioda.

Međutim, samo minut po povratku sa odmora,  Aleksander Zidkik je poravnao rezultat nakon lepe asistencije Andreja Feklistova i nagovestio da se Soligorsk neće predati bez borbe. Junost je, ipak, do kraja ove trećine došla do poravnanja preko Andreja Antonova.

Mogao je domaćin da preko Vsevoloda Kaškara dođe do dva gola prednosti i prelomi meč iz kaznenog udarca već u prvom minutu poslednje trećine, ali je Belorus promašio i produžio dramu. To se obilo o glavu domaćima pred sam kraj perioda kada je Roman Krikunenko porvanao na 2:2 i uveo nas u produžetke.

Tamo je Junost ipak uspela da probije bedem Soligorska. Sa igračem više, domaćin je preko Vladislava Jerjomenka došla do odlučujućeg gola i dobila mogućnost da u Minsku pred svojom publikom podigne vredan trofej.

BELORUSIJA 1 – FINALE

Petak
Junost Minsk – Soligorsk 3:2 /posle produžetka/
/Lopačuk 9, Antonov 37, Jermojenko 68 – Zidkik 21, Krikunenko 56/

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara