Aleksa Đurasović (© MN Press)
Aleksa Đurasović (© MN Press)

Prelamanje boja u Subotici: Još nije vreme za žuti alarm, Keržakov kaže da je u stanju da crno pretvori u belo

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.11.23. | 11:01

Spartak na gostovanju u Ivanjici

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Subotice)

Posle poraza od Radničkog iz Kragujevca (1:3) u Subotici se upalio žuti alarm. Priliku da se vrati na pobednički kolosek Spartak ima protiv uvek neugodnog Javora na stadionu kraj Moravice (16.30, Arena sport 6).

Izabrane vesti

Plavo-beli su ove sezone pobedili velike rivale, Vojvodinu i TSC, ostavili su dobar utisak i na drugim utakmicama, ali svaka je celina za sebe, s tim što su porazi nekad više, a nekad manje bolniji. Uzimajući u obzir poslednja izdanja tima sa severa Bačke nije sve tako crno i situacija je daleko od kritične, međutim sa čisto fudbalske tačke gledišta bod u Nišu ne može se tretirati kao tragedija, ali su plavo-beli na toj utakmici imali prednost tokom čitavih sat vremena igre i praktično ispustili pobedu.

Zatim je usledio hladan tuš u Kupu Srbije od Grafičara. Ruku na srce, na terenu je bio kombinovan sastav i stručni štab je pružio priliku mlađim igračima, ali je Spartak poklekao već u šesnaestini finala (0:2). Krizu je produbila utakmica protiv Radničkog 1923. Kvalitetno prvo poluvreme, svako je bio na svom mestu, na krilima Alekse Đurasovića i stuba veznog reda Vladana Vidakovića pretili su domaći i delovalo je da će u drugom poluvremenu uspeti da nadmudre čuvara mreže Lekovića, ali su gosti bolje iskoristili momentum i usledio je raspad igre Spartaka.

Na osnovu svega, nameće se zaključak da je ova utakmica za Subotičane možda najbitnija od početka sezone. Daleko od toga da je od “životne važnosti “, ali je Javor rival koji je poslednji za poželeti u ovom momentu. Izabranici Radovan Ćurčića ove sezone igraju promenjivo, na poslednje tri ligaške utakmice ne znaju za pobedu i svakako da će iskupljenje za poraz u derbiju Moravičkog okruga, od Mladosti, potražiti pred svojim navijačima protiv Spartaka.

"I mi i protivnik ulazimo u meč posle niza slabijih rezultata. Nisam zadovoljan rezultatima, ali posle svakog crnog perioda dolazi beli. U ove momke verujem i znam da možemo da preokrenemo situaciju u našu koristi počevši od Javora. Dobro smo se pripremili za utakmicu, kako fizički tako i psihički”, istakao je trener Aleksandar Keržakov.



MOZZART BET SUPERLIGA, 15. KOLO

Petak

Radnički Niš - Novi Pazar 0:1 (0:0)

/Đo 69/

Subota

Radnički 1923 - Voždovac 3:0 (2:0)

/Vidakov 3, 19, 73/

Radnik - Napredak 1:2 (0:1)

/Duronjić 68 - Đ. Jovanović 30, Đeković 54/

Železničar - Crvena zvezda 1:2 (1:0)

/Romanić 16 - Ivanić 61, Mijatović 76/

IMT - Mladost 0:1 (0:1)

/Sremčević 22/

Nedelja

16.30 (2,30) Javor (3,30) Spartak Ždrepčeva krv (3,20)

19.00 (1,45) Partizan (4,40) Čukarički (7,50)

19.30 (2,15) TSC (3,45) Vojvodina (3,40)

***kvote su podložne promenama


PIŠE: Oliver Nagel


tagovi

Spartak SuboticaAleksandar KeržakovMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara