Vadis Ođiđa-Ofoe protiv Mirka Ivanića (©Reuters)
Vadis Ođiđa-Ofoe protiv Mirka Ivanića (©Reuters)

Prekretnica za Gent

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.12.20. | 11:29

Bizoni vezali dve pobede u prvenstvu, a danas imaju teško gostovanje lideru Klub Brižu

Iza aktuelnog vicešampiona Belgije, Genta, jedan je od najtežih perioda u novijoj istoriji kluba. Iskoristio je to srpski šampion Crvena zvezda, i preko Bizona se plasirao u eliminacionu rundu Lige Evrope. Međutim, u taboru belgijskog sastava sa Gelamko Arene nadaju se da će promenom trenera i dolaskom iskusnog Hejna Vanhazebruka krenuti uzlaznom linijom.

Pravu proveru trenutne forme Bizoni će imati danas (13.30) kada gostuju aktuelnom šampionu Klub Brižu. Pravi test, vredan i više od tri boda za goste, jer bi potencijalni trijumf pod palicom novog kormilara mogao da bude prekretnica i za ekipu koja se nalazi u sredini tabele, a imala je visoke aspiracije pred start sezone.

Izabrane vesti

Klub Briž igra sjajno i u ovoj kampanji. Malo mu je nedostajalo da se preko Lacija plasira u osminu finala Lige šampiona, ali nema čega da se stidi, jer se u kontinentalnoj eliti pokazao kao kompetitivan protivnik mnogo jačim i bogatijim ekipama. U Belgiji crno-plavi odolevaju svim napadima Genka i trenutno su lideri sa dva boda više.

Gent je seriju poraza prekinuo prethodne sedmice, kada je kao domaćin bio bolji od Standarda iz Liježa (2:1), a pre četiri dana bio bolji od Beverena sa 2:0. Sa druge strane, Briž je konstantan u domaćem prvenstvu. Na pet prethodnih susreta u prvenstvu tim Filipa Klemana ima četiri pobede i remi, bez primljenog gola.

Na mečevima Genta gol na obe strane je skoro redovna pojava. Tako je bilo na četiri od poslednjih pet utakmica. Prošle sezone Bizoni su bili koska u grlu Klub Briža. Slavili su kao gosti u poslednjem meču sa 3:2 u okviru plej-ofa.

Sada je Klub Briž apsolutni favorit. Ali, treba imati u vidu da Gent više ne kuburi sa kadrovskim problemima.

BELGIJA 1 - 17. KOLO

Petak

Šarlroa – Anderleht 1:0 (0:0)

/Golizade 90+3/

Subota

Varegem - Sint Trojden 0:2 (0:0)

/Suzuki 56/

Genk - Kortrajk 2:0 (1:0)

/Arteaga 1, Bongonda 78/

Nedelja

13.30: (1,72) Klub Briž (3,60) Gent (5,10)

16.00: (2,90) Leven (3,45) Mehelen (2,40)

18.15: (1,45) Standard (4,40) Muskron (7,50)

20.45: (4,60) Beveren (3,70) Antverpen (1,78)

Odloženo

Ostende - Eupen

Beršot - Serkl Briž

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Belgija 1Klub BrižGentŽupiler Pro liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara