Prejaki su!

Vreme čitanja: 3min | čet. 23.01.20. | 22:52

Vulverhempton je imao remi sve do 84. minuta, a onda je Firmino sve rešio - 2:1

I kada deluje da je Liverpul u problemu, i kada deluje da bi moglo da se dogodi da neće do tri boda, igrači Jirgena Klopa se povampire i pokažu koliko su jaki. Koliko su zapravo - prejaki. Ove sezone više nego nadmoćni u Premijer ligi. Ako ove sezone Liverpul ne osvoji titulu prvaka, pitanje je onda kada će. Sve ide na njegovu vodenicu, a tako je bilo i večeras na gostovanju Vulverhemptonu. Imao je domaći tim bod u džepu sve do 84. minuta, a onda je Roberto Firmino stupio na scenu i sve rešio pogotkom - 2:1 (1:0).

Na asistenciju Hendersona Firmino je iskoristio sve slabosti Vulverhemptona i rutinskom realizacijom doneo je svom timu nova tri boda sa kojima Redsi sada beže 16 bodova drugoplasiranom Mančester Sitiju. Vulverhempton je bio blizu boda, imao je neke šanse tokom utakmice kojima je mogao možda i do trijumfa, ali Liverpul ove sezone ima neverovatan učinak pa je nošen nekim čudnim silama i ovde uspeo da izvuče sva tri boda. A nije uopšte izgledalo da će tako biti.

Izabrane vesti

E, tako se osvaja titula!

Najlošija stvar po Liverpul večeras bila je to što se Sadio Mane povredio pa je morao da napusti meč u 33. minutu, kada je umesto njega ušao Takumi Minamino. Sigurno Jirgen Klop neće biti zadovoljan zbog tog detalja. Videćemo kakve je prirode ta povreda i koliko je ozbiljna. Seo je na travu i pokazao da ne može da nastavi utakmicu. Ali, sigurno je i njemu lakše kada zna da su njegovi saigrači odradili posao bez njega. I to uspešno.

Liverpul je sjajno počeo meč i već u 8. minutu preko Džordana Hendersona došao u prednost. Trent Aleksander Arnold je izveo korner, a Henderson je bio najviši u skoku i tako su Redsi otvorili utakmicu baš u skladu sa očekivanjima. Džordan Henderson se večeras pokazao kao veoma bitan šraf.  Ne samo da je postigao otvarajući gol, nego je kada je bila najveća frka uspeo da proigra Firmina, a ovaj to jednostavno ne prašta. To su situacije iz kojih Brazilac ne greši, a osetio je to večeras tim Nuna Espirita Santa.

Treba skinuti kapu Vulverhemptonu na svemu što je pokazao večeras. Može da bude ponosan na otpor pružen Liverpulu, pokazali su Vukovi zašto su nadomak prvih pet pozicija, ali je i osetio domaći sastav koliko mu fali za tako nešto. Liverpul ove sezone zaista pokazuje pravi šampionski DNK i bilo bi pravo čudo da na kraju ne završi kao prvak Premijer lige. 

Kritičan period utakmice posle povrede Manea bio je pogodak Himeneza na asistenciju Traorea u 51. minutu utakmice. Sjajan skok i pogodak glavom najavio je probleme za Redse. Nekako je tim Jirgena Klopa to sve izdržao na nogama, a onda sačekao pravi momenat i zadao smrtonosni udarac Vulvsima. Posle toga nije bilo spasa domaćinu.

Liverpul igra sjajan, zreo, fantastičan fudbal. I pobeđuje čak i kada ne igra u punoj brzini. To je odlika najvećih ekipa.

PREMIJER LIGA - 24. KOLO

Utorak
Aston Vila - Votford 2:1 (0:1)
/Luiz 68, Konsa 90+5 - Dini 38/

Bornmut - Brajton 3:1 (2:0)
/H. Vilson 36, Gros 41ag, K. Vilson 74 - Muj 81/

Everton - Njukasl 2:2 (1:0)
/Ken 30, Kalvert Luin 54 - Ležen 90+4,90+6/

Kristal Palas - Sautempton 0:2 (0:1)
/Redmond 22, Armstrong 48/

Šefild Junajted - Mančester Siti 0:1 (0:1)
/Aguero 73/

Čelsi - Arsenal 2:2 (1:0)
/Žoržinjo 28, Aspilikueta 84 - Martineli 63, Beljerin 87/

Sreda

Lester - Vest Hem 4:1 (2:0)
/Barns 24, Pereira 45+4, Perez 81 penal, 88 – Nobl 50 penal/

Totenhem - Norič 2:1 (1:0)
/Ali 38, Son 80 – Puki 70 penal/

Mančester junajted - Barnli 0:2 (0:1)
/Vud 39, Rodrigez 56/

Četvrtak

Vulverhempton - Liverpul 1:2 (0:1)
/Himenez 51 - Henderson 8, Firmino 84/

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara