undefined
undefined

Pregled stanja na malim terenima: Velika borba Piroćanaca i Leskovčana za PLS, na zapadu trka Čačana i Smederevaca

Vreme čitanja: 3min | uto. 21.03.23. | 17:48

OFK Beograd ozbiljno zakuvao u beogradskoj grupi Srpske lige...

Reprezentativna pauza kao po pravilu pravi je trenutak da malo pažnje posvetimo nižim fudbalskim ligama. Počevši od Mozzart Bet Prve Lige Srbije, pa preko četiri grupe Srpske lige, sve do 12 zonskih.

U trećem rangu odigrane su po tri kompletne runde u prolećnom delu (osim u zapadnoj grupi), u četvrtom (u zavisnosti od lige) jedna ili dve, dok su se prvoligaši već dobrano zalaufali i do plej-ofa i plej-auta preostalo im je da odigraju samo još šest kola. Predstojeću pauzu u najjačim ligama oni će iskoristiti da odigraju još po dva susreta.

Izabrane vesti

Kolo za nama obeležili su porazi vodećeg tandema IMT / Železničar, ali bez obzira na to male su šanse da neko ugrozi njihov direktan plasman u Mozzart Bet Superligu. Mnogo je realnije da se Grafičar, Novi Sad, Inđija, Radnički Sremska Mitrovica, Vršac i Jedinstvo kroz doigravanje bore za treće i četvrto mesto, odnosno za plasman u baraž.

U pretposlednjoj rundi pred plej-of očekuje nas derbi proleća - u Pančevo dolazi IMT (9. april). Taj okršaj mogao bi da odluči ko će s prvog mesta u drugu fazu takmičenja.

Kada je donji dom u pitanju Rad i Zlatibor su maltene otpisani, a još tri kluba sa zapada čeka grčevita borba za opstanak. To su Loznica, Mačva i Metalac. Kako ni Trajal ni novobegradski Radnički nisu daleko odmakli, u plej-autu naš čeka puno uzbuđenja.

MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE

U beogradskoj grupi Srpske lige OFK Beograd je od starta drugog dela prvenstva pokazao velike ambicije. Dodaće mnogi - očekivano. Od promene rukovodstva tri utakmice i tri pobede. Međutim lider Zemun uzvratio je s tri minimalca i odbranio prvo mesto, koje iduće godine garantuje plasman u Mozzart Bet Prvu ligu Srbije. Između Zemuna i OFK-e trenutno je Zvezdara. Bulke 1. aprila gostuju na Staroj Karaburmi i biće najteži test za Romantičare do sada.

SRPSKA LIGA - BEOGRAD

BEOGRADSKA ZONA

Nezabeleženi presedan dogodio se u nedelji kada je nastavljeno takmičenje u vojvođanskoj grupi Srpske lige: tadašnji lider i jedan od najozbiljnijih kandidata za plasman u viši rang - Radnički Sombor 1912 (klub osnovan 2018. od strane lokalnih vlasti, tog leta preuzeo mesto FK Stanišić), obavestio je Fudbalski savez Vojvodine da istupa iz takmičenja. Tako je čelo tabele i epitet prvog favorita za skok u PLS preuzeo Tekstilac iz Odžaka, koji trenutno ima pet bodova više od Borca iz Šajkaša. Zahvaljujući maksimalnom učinku u prva tri kola proleća na borbu za prvo mesto očito može da računa i kulski Hajduk...

SRPSKA LIGA - VOJVODINA

VOJVOĐANSKA LIGA - JUG

VOJVOĐANSKA LIGA - ISTOK

VOJVOĐANSKA LIGA - SEVER

Na zapadu vodeći triling bez greške u prva dva kola drugog dela prvenstva. Doduše, lider iz Smedereva se najviše mučio i oba puta dobio sa 2:1. Čačanskom Borcu i pribojskom FAP-u bilo je nešto lakše... Nije realno očekivati da se neko pored ova tri tima umeša u borbu za prvo mesto. Na dnu još niko nije otpisan. Pola lige imaće brige oko opstanka.

SRPSKA LIGA - ZAPAD

ŠUMADIJSKO - RAŠKA ZONA

KOLUBARSKO - MAČVANSKA ZONA

PODUNAVSKO - ŠUMADIJSKA ZONA

ZAPADNO - MORAVSKA ZONA

U istočnoj grupi izjednačena borba Dubočice i Radničkog i to zahvaljujući neočekivanom porazu pirotskog tima na gostovanju Meševu pre desetak dana - 2:5. Imajući u vidu da su Leskovčani domaćini Radničkom u međusobnom okršaju krajem aprila, blafa uloga favorita ide njima. Nekadašnji prvoligaši Timok i Car Konstantin stoje veoma loše. Posebno Nišlije, koje sigurno ispadaju. Njihovo mesto u Srpskoj ligi - Istok od jeseni će zauzeti još jedan bivši član PLS-a, Sinđelić.

SRPSKA LIGA - ISTOK

ZONA ISTOK

ZONA CENTAR

ZONA ZAPAD

ZONA JUG

* Tabele preuzete sa portala SRBIJASPORT.NET


tagovi

srpske lige

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara