Predsednik Standarda pomenut u istrazi, odgovara tužbom zbog transfera, Janković i Kežman demantuju

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.02.20. | 14:57

U fokusu transferi Mladenovića, Cimirota, Kosanovića

Istraga “Čiste ruke“ tapka u mestu, javnost traži odgovornost, Standard je morao da reaguje, pošto je tokom ispitivanja osumnjičenog menadžera Dejana Veljkovića pomenuto i ime predsednika kluba Bruna Venancija. On sam je rešio da pređe u kontraofanzivu, pa će tako na sud izvesti šest osoba koje u ime Standarda sumnjiči da su fiktivnim ugovorima iz Liježa proneverili 3.000.000 evra, odnosno 2.000.000 koliko je navodno isplaćeno pre no što je policija pokrenula istragu. Među tuženima su i naš proslavljeni reprezentativac, a sada menadžer Mateja Kežman, pa poznati trener Aleksanadar Janković, pomenuti Veljković, kao i bivši sportski direktor Standarda Olivije Renar.

MOZZART Sport je kontaktirao i Jankovića i Kežmana i obojica su kategorički demantovali Venacijeve optužbe.
Glupost. Prvi put čujem od vas, niti sam ikada radio sa tim klubom. Venancija lično nisam ni upoznao“, rekao nam je Kežman, a sličan odgovor smo dobili i od Jankovića, koji je sedam meseci proveo na klupi Standarda.

Izabrane vesti

Janković je bio još opširniji u izjavi za belgijski hln.be. Posebno se osvrnuo na navodno sporne transfere Kosanovića, Cimirota i Mladenovića.
Šokiran sam i iznenađen. Prvi transfer je završen pre no što sam ja stigao, drugi kad sam otišao. Mladenovića sigurno nisu doveli na moj predlog, ja sam tada tražio Želea Van Dama koji je trenirao sa nama, a u MLS ligi je u tom periodu bila pauza. Stotinu puta sam govorio o njemu sa Renarom, Van Bujtenom i Venancijem. Imam i poruke u telefonu da dokažem“.

Takođe, u tužbi se pominju i o fiktivnim ugovorima, recimo onom o “otkrivanju talenata sa Balkana“, kojima su navodno opravdavane isplate “ispod stola“. Sve je navodno rađeno preko izvesne agencije Kolt Sport u Beogradu?
Nikad nisam čuo za Kolt Sport“, decidiran je Janković, koji najavljuje i da će na ovu tužbu, kad je dobije, odgovoriti svojom tužbom.

(FOTO: Star Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara