(©Reuters)
(©Reuters)

Predsednik: Partizan nas razbesneo, igrali smo za naše vojnike; Trener: Sramota srpskog fudbala

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.07.24. | 10:28

Ukrajinci likuju nakon ubedjivog trijumfa protiv Partizana

Bilo je jasno i pre meča da će to biti više od fudbala za Ukrajince. Partizan je učešćem na turniru u Rusiji mahao crvenom zastavicom ispred razjarenog ukrajinskog bika.

Dinamo je ušao u utakmicu kao u rat i dao joj drugačiju konotaciju. Ukrajinci nisu hteli da se rukuju pre meča, srpski mediji su diskriminisani, a izveštaji dobrog dela ukrajinskih novinara su prešli sve granice sportskog. I dva dana posle utakmice u kojoj je Dinamo zgromio Partizan 6:2, o njoj se priča kao o vojnoj pobedi i daje joj se vansportski kontekst.

Izabrane vesti

Oglasio se Dinamov predsednik Igor Surkis i otkrio da je Ukrajincima okršaj protiv Partizana bio mnogo više od fudbalskog meča.

“Očekivao sam da izađemo onako i borimo se. Jako smo lepo primljeni u Poljskoj i imali smo sjajnu podršku. Hvala predsedniku Zelenskom što nam je to omogućio. Ovako nešto nismo osetili dugo vremena jer smo igrali bez publike. Nastavićemo da igramo što bolje i da napredujemo u kvalifikacijama. Svi znate da je Partizan igrao u Rusiji, a Rusija ubija naše žene i decu. Zato je ova pobeda bila tako važna. Rekao bih i najvažnija u poslednjih nekoliko godina. Partizan nas je zaista razbesneo i igrali smo za slavu naših vojnika, žena, ukrajinskog naroda. Doneli smo sreću onima koji brane otadžbinu. Slava Ukrajini. Idemo u Beograd manje-viši mirni, ali se nećemo opustiti jer moramo da što spremniji dočekamo narednog rivala”, rekao je dugogodišnji vladar ukrajinskog fudbala.

Provokativan komentar je dao i ukrajinski trener Oleg Fedorčuk.

“Partizan je sramota srpskog fudbala! Šokiran sam brojem stranaca i njihovom timu jer u zemljama bivše Jugoslavije su klubovi uvek bili uglavnom fokusirani na stvaranje sopstvenih fudbalera, a ne razigravanje inostranih. Generalno, Partizan je grub i agresivan tim, ali nepokretan. Imali su sreće da je sudio arbitar nižeg ranga jer su mogli da dobiju tri crvena kartona. Partizan je zaista slab tim, ali bitno je na startu sezone pobeđivati i te slabiće”, rekao je trenutno nezaposleni Fedorčuk.


tagovi

FK PartizanDinamo Kijev

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara