(©AFP)
(©AFP)

Rajković oduševio Francusku, nudi mu se korak napred u ambicioznom projektu

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.03.20. | 17:55

Cena mu je duplo skočila za nepunu sezonu u Remsu

Teško da postoji naš fudbaler koji je prijatnije iznenađenje ove sezone od Predraga Rajkovića. Srpski golman blista u Remsu u koji je došao letos iz Makabija. A već posle godinu dana bi mogao da napreduje stepenik više...

Francuski mediji pišu da je Rajkovića ozbiljno zainteresovana tamošnja Nica koja ima ambiciozan projekat da bude deo samog vrha francuskog fudbala u narednom periodu. Podsetimo, Nicu je prošlog leta kupio milijarder Džon Retklif za 120.000.000 evra.

Izabrane vesti

Retklif se kotira kao najbogatiji Britanac današnjice čije bogatsvo se procenjuje na preko 20 milijardi evra. On je letos promenio celu rukovodeću garnituru u klubu, a trener Patrik Vijera je planiran kao dugoročno rešenje. Ambicija je da Nica napreduje postepeno i zdravo bez upumpavanja ogromnog novca odjednom i da polako gradi tim koji će je vinuti u vrh francuskog fudbala i učiniti je stalnim učesnikom evrokupova.

U tim planovima se našlo i Rajkovićevo ime. Iako su njegov Rems i Nica trenutno izjednačeni na tabeli i direktni su rivali za plasman u Evropu, Nica nudi Rajkoviću svetliju perspektivu. A potreban joj je golman na duže staze s obzirom da aktuelnom čuvaru mreže Valteru Benitezu na leto ističe ugovor i da on čeka atraktivniju ponudu.

Rajković je prvo ime na Nicinoj listi želja da zameni Argentinca. Što i nije čudo s obzirom da je ove sezone blistao na golu Remsa. Na čak 12 prvenstvenih mečeva je sačuvao mrežu mirnom što ga uz Kurtou (Real Madrid), Manjana (Lil) i Soriju (Hetafe) čini najuspešnijim golmanom u ’ligama petice’. A na to treba dodati i gotovo nestvaran podatak da je ove sezone odbranio čak četiri od pet penala koje su mu protivnici šutirali.

Jasno je zašto Nica u njemu vidi najbolje rešenje, a francuski mediji pišu da će mu cena biti makar duplo veća od one (5.000.000 evra) koju je letos Rems platio Makabiju.

(FOTO: AFP)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara