©MN PRESS
©MN PRESS

NAJAVA DANA (ponedeljak, 9. mart): Pretposlednje kolo ABA lige, tri meča u Rusiji, Italijani, pa Španci

Vreme čitanja: 3min | pon. 09.03.20. | 08:07

Pogledajte koji nas najinteresantniji sportski događaji očekuju danas

LESTER – ASTON VILA, 21.00
(Fudbal, Engleska 1)

Minimalnom pobedom nad Birmingemom Lester je minule sedmice izborio plasman u četvrtfinale FA kupa, ujedno prekinuo seriju od pet utakmica bez slavlja, da je u krizi svedoči podatak da je dobio tek jednu od poslednjih šest prvenstvenih utakmica na King Pauer stadionu. Aston Vila je nanizala četiri poraza u svim takmičenjima, na tim mečevima primala je najmanje po dva gola.

Izabrane vesti

SASUOLO – BREŠA, 18.30
(Fudbal, Italija 1)

Posle deset bodova u četiri kola Serije A, Sasuolo je pre nenadane pauze zbog epidemije virusom korona izgubio od Parme (0:1), ali je i dalje daleko od opasne zone. Breša se grčevito bori za opstanak, ali joj baš i ne ide, jer je osvojila samo jedan bod na minulih pet mečeva, nije pobedila od 14. decembra, mada je dala po gol na četiri od prethodnih pet gostovanja.

ROSTOV – CSKA MOSKVA, 12.00
(Fudbal, Rusija 1)

Loše su Armejci otvorili 2020. godinu. Najpre su tek u nadoknadi izgbegli poraz od Urala na otvaranju drugog dela prvenstva, da bi ih iz četvrtfinala Kupa Rusije, posle produžetaka, izbacio Spartak. Rostov je dobio tek jednu od poslednjih pet utakmica u Premijer ligi, a zanimljivo je da u minula četiri međusobna susreta sa CSKA ima po dve pobede i remija.

SPARTAK MOSKVA – KRASNODAR, 14.30
(Fudbal, Rusija 1)

Sjajne partije iz pripremnog perioda ekipa Domenika Todeska je nastavila i na otvaranju drugog dela sezone, jer je najpre u gradskom derbiju savladala Dinamo (2:0), da bi u kupu uzela meru CSKA (3:2). Krasnodar se pak bori za plasman u Ligu šampiona i pretrpeo je tek dva poraza u aktuelnom prvenstvu. Poslednji još 22. septembra.

ZENIT – UFA, 17.00
(Fudbal, Rusija 1)

Nije se proslavio Zenit u derbiju sa Lokomotivom (0:0), ali nije ni razočarao, pošto i dalje ima osam bodova prednosti u odnosnu na Krasnodar. Velika snaga ekipe iz Sankt Peterburga je odbrana, jer je primila samo jedan gol u minulih pet kola. Zanimljivo, na devet uzastopnih utakmica Ufe prošao je tip NG.

ŠTUTGART – ARMINIJA, 20.30
(Fudbal, Nemačka 2)

Derbi kola, potencijalno i celog prvenstva. Arminija je na vrhu tabele Druge lige Nemačke i tu će ostati i posle 25. runde, pitanje je samo s kolikom razlikom u odnosu na Štutgart. Gosti iz Bilefelda igraju sjajan fudbal, u 2020. dobili su pet od šest utakmica, mrežu su sačuvali netaknutom u pet slučajeva, dok je Štutgart posle uvodna tri slavlja kiksnuo u minuloj rundi na gostovanju Grojteru, ali je jesenas dobio Arminiju golom u nadoknadi vremena.

KJEVO – KOZENCA, 21.00
(Fudbal, Italija 2)

Domaćin gaji nadu da bi mogao do plej-ofa koji će dati još jednog člana Serije A, iako je u poslednja dva kola osvojio samo bod i dao jedan gol. Na Bentegodiju igra promenjivo, dobio je dva i izgubio četiri od poslednjih šest duela. Ako mu je za utehu, u goste mu stiže Kozenca, pretposlednji tim na tabeli, ali opasan u gostima, pošto je dao gol na svakom od poslednja četiri susreta van svog stadiona.

FMP – CRVENA ZVEZDA, 17.00
(Košarka, ABA liga)

Dva kola pre kraja regionalnog takmičenja, crveno-beli drže sudbinu u svojim rukama kad je u pitanju plasman u plej-of. Dobili su meč od vitalnog značaja protiv Cedevite Olimpije u prošlom kolu, a danas gostiju u Železniku, u nameri da produže savršen niz međusobnih utakmica nad FMP-om. U prvom delu sezone, doduše, slavio je tim Dragana Šakote tek posle produžetka, a sad će biti lišen pomoći Berona, Kuridže, Dženkinsa i Dobrića.

CEDEVITA OLIMPIJA – BUDUĆNOST, 19.00
(Košarka, ABA liga)

Derbi kola, u kome će Cedevita Olimpija pokušati da napadne pobedu kako bi uvećala šanse da se domogne plej-ofa, dok će Podgoričani gledati kako da sačuvaju kotu dva uoči doigravanja. Početkom decembra u Morači, Budućnost je slavila 13 razlike, ali Budućnost ima tek jedno slavlje na poslednja četiri gostovanja u ABA lige.

PARTIZAN – MEGA BEMAKS, 21.00
(Košarka, ABA liga)

Lider ABA lige je sjajnu formu potvrdio minule sedmice sigurnom pobedom nad Trentom u Evrokupu. Računajući sva takmičenja, crno-beli su nanizali sedam pobeda, jesenas su bili bolji od ekipe Dejana Milojevića (98:77), a valja imati na umu da je Mega posle serije od pet poraza na strani nedavno savladala Cibonu u Zagrebu.

FOTO: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara