Stiven N’Zonzi
Stiven N’Zonzi

Pre godinu i po šampion sveta, sad Roma i Galata slave njegov odlazak: N’Zonzi u Renu

Vreme čitanja: 2min | pet. 31.01.20. | 21:41

Konačno u prvoj francuskoj ligi

Kad je pre 11 godina Amijen ispadao u treći ligu cela Francuska je o Stivenu N’Zonziju pričala kao u novom Patriku Vijeiri. Ispostavilo se na kraju da je to ipak bili preuveličavanje, ali će sada 31-godišnji zadnji vezni konačno dobiti šansu da zaigra u francuskoj Ligi 1. Ako je nekad to trebalo da učini kao velika nada, sada se vraća kao “potrošena zvezda”. Galatasaraj slavi, pošto se rešio uvek solidnog, ali još više preplaćenog N’Zonzija.

Francuski veteran karijeru nastavlja u Renu, koji je na sebe preuzeo obavezu da isplaćuje N’Zonzijevu priličnu platu. Kad ga je Galata uzimala na pozajmicu iz Rome prošlog leta obavezala se da na sebe uzme svih 3.000.000 evra koliko je 31-godišnji fudbaler godišnje zarađivao u Večnom gradu.

Izabrane vesti

Međutim, nakon što se N’Zonzi na treningu posvađao sa trenerom Fatihom Terimom suspendovan je još od sredine decembra. I u Romi su se uplašili da će morati da ga prime nazad. A svakako su već dobrano u minusu imajući u vidu da ga je tadašnji sportski direktor Monći leta 2018, posle veoma dobrih igara u Sevilji, platio čak 26.650.000 evra.

U Romi nije igrao ni izbliza dobro, a ni u Galati se nije proslavio, pa je tako stigao do Rena i – verovali ili ne – debija u francuskoj Ligi 1. N’Zonzi je naime otadžbinu napustio još kao igrač Amijena, koji je u toj sezoni ispao iz druge u treću ligu, ali je sam Stiven ostavio odličan utisak i prešao u Blekburn. Potom Stouk, pa Sevilja, Roma i na kraju Galatasaraj, sve veliki klubovi i sve gore partije.

Otud Ren, pozajmica na šest meseci uz opciju da se saradnja produži na godinu dana.
''Nikada nisam imao priliku da igram u prvoj francuskoj ligi. Živim u inostranstvu već deset godina, vrlo sam srećan što se vraćam u kući", izjavio je N’Zonzi.

Svetski prvak sa Francuskom 2018. godine. U međuvremenu se ipak mnogo toga promenilo.

(FOTO: Twitter/@staderennais)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara