@CRizesporAS
@CRizesporAS

Pre godinu dana umalo u Zvezdi, od večeras u Rizeu: Adolfo Gaič u Turskoj, potpisao i Džodžo Šelvi

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.09.23. | 22:53

Vredna pojačanja za turski klub

Turski Rize je bio vrlo aktivan u samom finišu prelaznog roka, pa je danas završio dva važnja pojačanja za narednu sezonu. Na pozajmicu su stigli iskusni vezista Džondžo Šelvi i još uvek mladi argentinski napadač Adolfo Gaič.

Argentinac je pozajmljen od strane CSKA iz Moskve, a ovdašnjoj javnosti je posebno bio interesantan pre nešto više od godinu dana, pošto se povezivao sa Crvenom zvezdom. Ipak, srpski šampion tada sa Armejcima nije uspeo da pronađe rešenje oko isplate njegove godišnje zarade od 900.000 evra, pa je Gaič na kraju završio u Veoni, a srpski šampion angažovao Kalifu Kulibalija.

Izabrane vesti

Doduše, Adolfo se, baš kao ni Kulibali na Marakani, nije proslavio ni na Bentegodiju, jer je na 16 mečeva u Seriji A postigao samo dva gola, pa će golgetersku formu pokušati povrati u Turkoj.

Gaič (24) je u jednom trenutku važio za veliku nadu argentinskog fudbala, o čemu govori i činjenica da ga je CSKA ga na leto 2020. godine angažovao iz San Lorenca za obeštećenje 8.500.000 evra, mada se nije snašao u redovima Armejaca. Prvo je išao na pozajmicu u Benevento, a potom i u špansku Uesku, međutim, nije se proslavio.

Slična očekivanja na Ostrvu su bila i kada je svojevremeno Džondžo Šelvi (31) stigao iz Čarltona u Liverpul, a nešto kasnije zaigrao i za reprezentaciju Engleske.

Ipak, ovaj temperamentni vezista nije ispunio velika predviđanja, iako priličmo dugo traje na Ostrvu, a u Njukaslu se zadžao sedam godina. Šelvi u Rize stiže iz Notingem Foresta, u koji došao prošle zime, ali se nije izborio za željenu minutažu, pa se odlučio da ode u redove ambicioznog turskog superligaša.

Rize je vrlo dobro startovao u turskom šampionatu, gde drži peto mesto nakon četiri odigrana kola, sa sedam osvojenih bodova.


 



tagovi

RizesporAdolfo GaićDžondžo ŠelviLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara