Krstajić: Moji rezultati sa reprezentacijom su potcenjeni

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.02.20. | 09:01

“Ako nekad nešto presečemo, onda nema potrebe da se ponovo vraćamo na iste stvari. To crpi i oduzima energiju“, kaže bivši selektor

Igrao je Svetsko prvenstvo, ali samo zato što mu je to u amanet ostavio Slavoljub Muslin. Bio je najbolji u grupi Lige nacije i obezbedio nam baraž za Evropsko prvenstvo pre no što je upropastio same kvalifikacije. Smenjen je Mladen Krstajić posle onih 0:5 u Ukrajini, a narod nije baš ronio suze za njim. Istina, nije ga ni prihvatio od samog starta, pre svega zbog načina na koji je Muslin smenjen nakon što je odveo tim na Mundijal.  Sam Krstajić pak u intervjuu za Sportski žurnal kaže da mirne savetsi gleda na mandat na klupi Orlova i dodaje da se njegovi rezultati ne vrednuju koliko bi trebalo.
Razultati koje sam postigao sa reprezentacijom su potcenjeni. Eto, sada se vidi da ni ta Liga nacija nije bila takmičenje da se tek tako igra. Šansu sam na terenu pružio mladim igračima, oni bi trebalo da budu duže zajedno u timu, da stvorimo okosnicu. Međutim, problem je što nema kontinuiteta u radu. Sad i moj naslednik Ljubiša Tumbaković ima isti problem“, kaže Krstajić za Žurnal.

Ne kaže to direktno, ali iz njegovih reči stiče se utisak da selektorima problem pravi i to što se u Srbiji nikad ne zna da li jurimo rezultat ili želimo da izguramo mlade igrače ili želimo to samo dok ne krene po zlu?
Ako nekad nešto presečemo onda nema potrebe da se ponovo vraćamo na iste stvari. To crpi i oduzima energiju. Ni sada mi se neke stvari ne sviđaju, Sergej Milinković Savić, Uroš Spajić, Miloš Veljković, Marko Grujić... nemaju kontunitet igrara u državnom timu, a mora im se dati šansa. Kad će igrati ako neće sada, u ovim godinama i formi“, pita se Krstajić zaboravljajući da Grujić ni kod njega nije igrao.

Izabrane vesti

Na stranu sad sve to, možda bi sve i prošlo sasvim drugačije da nije bilo onih 0:5 protiv Ukrajine...
Desilo se, takav dan se dogodio, neobjašnjivo za sve nas. Preuzeo sam odgovornost i nikad ne bežim od toga, iako ima tu nekih stvari koje nisu za javnost. Da smo recimo u Ukrajini poraženi sa 0:1 ne bi se digla tolika frka u javnosti, jer i posle bilo kojeg poraza tu znali smo da nam je neophodan bod u Beogradu protiv Portugaije“.

To je doduše samo delimično tačno, jer u tom trenutku niko nije mogao da bude siguran da će Ukrajina da dobije i Portugaliju i gol razlika se i te kako računala. Međutim, možda o svemu tome ne treba ni previše pisati, jer kako kaže Krstajić...
Možda i novinari očekuju više nego što možemo, jer nismo velesila i treba da u nekim situacijama da reaguju drugačije, a ne prenošenjem negativnih stvari u javnost“, završava Krstajić intervju za Sportski žurnal.

A možda bi bilo bolje kad bi se fudbalski radnici pobrinuli da tih negativnih stvari jednostavno – ne bude?

(FOTO: Star Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara