Prazan Enfild progutao strast: Liverpul napadao, Junajted propuštao stopostotne šanse

Vreme čitanja: 3min | ned. 17.01.21. | 19:27

Crveni đavoli bili u podređenoj ulozi sve do same završnice, kada su Bruno Fernandeš i Pol Pogba imali dve fantastične prilike da lideru donesu pobedu na Enfildu - 0:0

Tek kada na red dođu najveći derbi evropskog fudbala vidi se katastrofalan uticaj pandemije virusa korona na najvažniju sporednu stvar na svetu. Ne bismo da budemo previše grubi, ali večerašnji okršaj između Liverpula i Mančester junajteda nije ličio na najveći engleski derbi u istoriji, već na neku prosečnu premijerligašku utakmicu. Izostao je huk sa tribina Enfilda, koji adrenalin među igračima već na startu meča podiže do maksimuma, a sa njim su izostali i strast i energija, pa i onaj prepoznatljivi rat na terenu. Posle svega viđenog, Liverpul je bio tim koji je napadao čitavu utakmicu, ali je Junajted taj koji će žaliti za pobedom jer je ekipa Olea Gunara Solskjera bila ta koja je stvara i propuštala stopostotne šanse - 0:0.

Crveni đavoli su sve do 75. minuta imali samo jedan sjajan pokušaj Bruna Fernandeša iz 34. minutu, kada je udarac Portugalca iz slobodnog udarca prošao pola metra od leve stative gola Alisona Bekera. Crveni đavoli su ostatak vremena uglavnom vodili računa o odbrani svog gola, a onda im se otvorio prostor da odgovore iz kontranapada. U pomenutom 75. minutu Bruno Fernandeš je bio taj koji sa bukvalno pet metara udaljenosti nije uspeo da savlada Alisona, dok je u 83. minutu brazliski čuvar mreže na sjajan način zaustavio pokušaj Pola Pogbe.

Izabrane vesti

Liverpul je imao 66 posto loptu u svojim nogama i nekoliko solidnih pokušaja, ali kao da Jirgen Klop nijednog trenutka nije dozvolio da njegov tim krene u preveliki rizik. Dosta je luta Roberto Firmino, Mohamed Salah je uvek bio za korak iza svojih čuvra, dok Sadio Mane nije pronašao dovoljno slobodnog prostora da iz drugog plana ugrozi Davida de Heu. Domaći su imali dobru šansu između dve velike prilike za Junajted u završnici meča, ali je tada De Hea uspeo da ukroti pokušaj Tijaga Alkantare.

Dvojica trenera kao da su bila zadovoljna podelom plena. Mančester junajted je ostao na liderskoj poziciji i osvojio bod, imao je čak mogućnost i da dođe do pobede, pa se može reći da je Solskjer taktički odradio dobar posao. Sa druge strane, Jirgen Klop je svestan da njegova ekipa još uvek ima dovoljno vremena da se upusti u borbu za vrh i da Crveni đavoli neće imati dovoljno snage da zadrže prvu poziciju na tabeli.

Dva tima će već narednog vikenda biti u prilici da odmere snage na Old Trafordu u FA kupu. Redsi u narednom kolu dočekuju Barnli, a potom će na noge Totenhemu u Premijer ligi. Junajted očekuje gostovanje nepredvidivom fulamu, pa meč sa Šefildom u Mančesteru.

PREMIJER LIGA - 18. KOLO

Subota

Vulverhempton - Vest Bromvič Albion 2:3 (2:1)

/Fabio Silva 38, Boli 43 - Pereira 8, 56pen, Adžaji 52/

Lids - Brajton 0:1 (0:1)

/Mapej 17/

Vest Hem - Barnli 1:0 (1:0)

/Antonio 9/

Fulam - Čelsi 0:1 (0:0)

/Maunt 78/

Lester - Sautempton 2:0 (1:0)

/Medison 37, Barns 90+5/

Nedelja

Šefild Junajted - Totenhem 1:3 (0:2)

/Mekgpldrik 59 - Orije 5, Kejn 40, Ndombele 62/

Liverpul - Mančester Junajted 0:0

20.15: (1,20) Mančester Siti (6,75) Kristal Palas (14,0)

Ponedeljak

21.00: (1,50) Arsenal (4,10) Njukasl (7,00)

Odloženo

Aston Vila - Everton



tagovi

Jirgen KlopOle Gunar SolskjerPol PogbaBruno Fernandeš

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara