(Reuters)
(Reuters)

Pravo niotkuda: Sprema se prvo pojačanje Liverpula pod Slotom

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.07.24. | 09:41

Take Kubo bi mogao na Enfild u poslu vrednom 65.000.000 evra

Niko bitan nije otišao, niko još nije ni došao. Samo što nije ni realno da Liverpul prespava prelazni rok, u sedmicama dok Arne Slot procenjuje mogućnosti tima nasleđenog od Jirgena Klopa. Kvaliteta ima na pretek, ali nije loše dodati sastojak više i zato je Holanđanin blizu prvog pojačanja otkako je stigao na Enfild.

U pitanju je Takefusa Kubo, krilni napadač Real Sosijedada, koji se nije pominjao – makar ne u medijima – nijednog trenutka kao opcija za Crvene. A onda su japanski novinari plasirali u etar informaciju kako je Take blizu Engleske, da bi se na nju naslonili i birtanski izveštači, te početkom nove radne sedmice Ostrvo zadivljujuće gleda u pravcu Španije, odakle bi slavni klub mogao da dobije novog aduta u ofanzivi.

Izabrane vesti

I to baš po ukusu Slota. Kubo prema kartakteristikama odgovara svemu što novi trener Liverpula traži. Hitar je, sposoban da se ponavlja, igra u oba pravca, ne zanemaruje zadatke u odbrani, a tek u napadu... Karakterišu ga dribling, realizacija, šut sa distance, smisao za kombinatoriku. Sve to je prikazovao u minule dve sezone u dresu Sosijedada, postao jedan od oslonaca ekipe Imanola Algvasila, bio učinkovit u mečevima Lige Evrope i Lige šampiona i sa njim u timu baskijski klub je porastao i postao konstantan u španskim okvirima.

Sve su to prepoznali na Anoeti i u februaru produžili ugovor sa 23-godišnjim krilom do 2029, s tim da je otkupna klauzula ostala na vrednosti pređašnje. Iznosi 60.000.000 evra, međutim, ako je verovati japanskim medijima Liverpul je spreman da plati i više samo kako bi pobedio konkurenciju – poiminjalo se još nekoliko premijerligaških klubova – i dobio igrača za koga veruje da bi mogao da pravi razliku u najkvalitetnijoj ligi sveta. Liverpul je navodno ponudio 65.000.000 evra.

Osim toga, Kuba mame i sjajni lični uslovi. Crveni mu spremili platu od 15.000.000 evra na bruto nivou, što bi trebalo da bude dovoljno da prihvati ponudu. Deluje da je to već uradio, jer japanski sajtovi ističu da je od pre nekoliko sedmica počeo intenzivno da uči engleski (ranije ga znao površno) kako bi mogao da se snađe u novoj sredini. Isti izbori ističu kako je Takefusov menadžer već u Liverpulu i da sa čelnicima kluba dogovara poslednje detalje saradnje.

Ako do nje dođe, Takefusa Kubo će postati šesti Japanac u predstojećoj sezoni Premijer lige. Na Enfildu će zateći Endoa, Mitoma je u Brajtonu, Tomijasu u Arsenalu, Kamada u Kristal Palasu, a Sugavara u Sautemptonu.


tagovi

Letnji prelazni rok 2024LiverpulReal SosijedadSosijedadTakefusa Kubo

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara