Foto: Reuters
Foto: Reuters

Poznat još jedan Zvezdin potencijalni rival - Klub Briž

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.12.20. | 20:51

Za sada ih ima pet: Roma, Arsenal, Dinamo Zagreb, Viljareal i Briž

Poznat je i peti potencijalni rival Crvene zvezde na žrebu za nokaut fazu Lige Evrope i njegovo ime je Klub Briž.

Od prošlog četvrtka bilo je jasno da se na spisku potencijalnih rivala crveno-belih nalaze Arsenal, Roma, zagrebački Dinamo i Viljareal kao timovi koje u poslednjem kolu drugog takmičenja po kvalitetu na Starom kontinentu niko ne može da zbaci sa prve pozicije u grupi. Do kraja večeri izabranici Dejana Stankovića saznaće ime i šestog rivala sa kojim bi sudbina mogla da ih spoji – odluka će pasti u direktnom duleu Red Bul Lajpciga i Mančester Junajteda, iako bi teoretski to mogao da bude i Pari sen Žermen, ukoliko izgubi od Bašakšehira, a pomenuta dva rivala odigraju nerešeno.

Izabrane vesti

Da se vratimo na Briž. Belgijski velikan nije uspeo da napravi senzaciju u Rimu i u smiraj grupne faze Lige šampiona ćušne Lacio u evropsku B produkciju, a sebe zadrži u eliti. Iako je u jednom trenutku uneo ozbiljnu nervozu u neboskoplavi deo Večnog grada, kada je u 76. minutu izjednačio na 2:2 sa igračem manje. U 92. minutu je prečka sprečila tim sa Jan Brejdela na putu ka vanserijskom podvigu. Kao jedan od četiri trećeplasirana tima sa najboljim učinkom plavo-crni spadaju u red nosilaca na predstojećem žrebu za nokaut fazu Lige Evrope i samim tim postoji verovatnoća da mu se putevi ukrste sa šampionom Srbije koji je nenosilac.

Podsetimo da će potencijalni rivali tima iz Ljutice Bogdana biti pobednici grupa Lige Evrope (izuzev Hofenhajma), odnosno još četiri uspešnija trećeplasirana kluba iz grupne faze Lige šampiona. Sutra će se spisak mogućih protivnika dodatno popuniti, a u opticaju su svi klubovi najneizvesnije grupe B, Menhengladbah, Real Madrid, Šahtjor i Inter, odnosno Atalanta i Ajaks koji će međusobnim okršajem odlučiti ko ostaje u eliti, a ko ide među nosioce u Ligi Evrope.

 


tagovi

FK Crvena zvezdaLiga Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara