Poziv iz Minhena ga nije impresionirao, Ćavi Simons i sledeće sezone na pozajmici u Lajpcigu

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.08.24. | 14:41

Bajernov poraz na transfer tržištu

Period kada je bilo dovoljno praktično samo da stigne poziv iz minhenskog Bajerna, kako bi se neki igrač doveo na Alijanc Arenu, sada predstavlja davno prošlo vreme. Stigla su nova vremena, u kojoj se u nemačkom fudbalu ozbiljno pitaju i drugi klubovi. To na najbolji način pokazuje činjenica da će Ćavi Simons i naredne sezone igrati na pozajmici u Lajpcigu, kao igrač Pari Sen Žermena.

Holanđanin iza sebe ima verovatno najbolju sezonu u svojoj dosadašnjoj karijeri, što je aktiviralo ozbiljno interesovanje čelnika Bajerna. Jedan od vodećih ljudi iz sportskog sektora Kristofer Frojnd na sva zvona je hvalio Simonsa, pričao je o njegovim tehničkim i psihološkim kvalitetima, ali to nije bilo dovoljno da bi se brzonogi fudbaler doveo na Alijanc Arenu.

Izabrane vesti

Govorilo se i da je Bajern spreman Svecima da ponudi 90.000.000 evra za otkup igrača, a bilo je priče i oko pozajmice sa obaveznim otkupom, ali na kraju nije došlo do konkretih koraka ka ostvarenju ovog transfera. Simons je očigledno imao ozbiljnu želju da nastavi sa igračim razvojem u Lajpcigu, što je na kraju stavio do znanja i Bajernu.

Ćavi Simons (21) sa Pari Sen Žermenom ima ugovor do 30. juna 2027. godine, a prošle sezone u dresu Lajpciga zabeležio je 43 nastupa i postigao 10 golova, uz 15 asistencija. Potom je nastupao i za Holandiju na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, gde je njegova selekcija eliminisana u polufinalu. Postigao je gol upravo protiv Engleza u borbi za finale, a prethodno je na turniru zabeležio tri asistencije.


tagovi

Ćavi SimonsLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara