Diogo Žota (©Reuters)
Diogo Žota (©Reuters)

Povredama nikad kraja u Liverpulu: Žota ponovo mora na pauzu

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.04.24. | 16:34

Portugalac će morati na dvonedeljni oporavak tokom kojeg će propustiti tri utakmice

Samo što se vratio na teren, Diogo Žota će morati na novu pauzu. Portugalski napadač odsustvovaće u naredne dve nedelje zbog manjeg problema sa kukom, potvrdio je Jirgen Klop na današnjoj konferenciji.

Žota se priključio ekipi Liverpula pre nepune dve nedelje nakon što je skoro puna dva meseca propustio zbog problema sa kolenom, ali se posle utakmice sa Fulamom za vikend požalio na bol u kuku.

Izabrane vesti

Bivši fudbaler Vulverhemptona je od povratka na tri uzastopne utakmice ulazio sa klupe, da bi se protiv Fulama našao u startnoj postavi, pride i postigao gol, ali je samo dva minuta kasnije morao da napusti teren. Navodno, upravo u trenucima kada je zatresao mrežu 27-godišnji napadač se i povredio...

"Diogo je postigao gol, osetio nešto malo, a sada smo saznali da je malo ozbiljnije tako da će dve nedelje pauzirati. Pred gostovanje Atalanti dobio je udarac, običan duel, ali je onda osetio blagi bol u kuku. Tada je to bilo u redu, jer on tu utakmicu nije počeo, uveli smo ga kasnije, sve je bilo u redu. Onda je prošlu utakmicu počeo, bio je u redu, a onda kod gola...", izjavio je Klop na konferenciji pred sutrašnji derbi sa Evertonon na Gudisonu.

Ukoliko Klopova prognoza bude tačna i Žota bude morao da odsustvuje dve nedelje, to znači da će propustiti tri od pet preostalih utakmica Liverpula do kraja sezone. Sutrašnje gostovanje Evertonu, potom put u London i meč sa Vest Hemom, kao i derbi sa Totenhemom na Enfildu.

"Mala je stvar, ali u finišu smo sezone tako da nije sjajan trenutak za bilo koju povredu... Kada kažem dve nedelje zapravo zapravo skoro da nije ništa, ali dovoljno da nam ne bude na raspolaganju", dodao je Klop.

On se potom osvrnuo i na rotacije koje je izvršio za prethodnu utakmicu sa Fulamom, odnosno odluku da na klupi ostavi Mohameda Salaha, Darvina Nunjeza, Dominika Soboslaja, Aleksisa Makalistera...

"Morali smo da uradimo to i videćemo šta možemo da uradimo za narednu utakmicu, jer ona je odmah iza ugla, a onda je tu i gostovanje Vest Hemu. Još ništa nije definitivno. Ovog popodneva imaćemo jedini pravi trening i tada ćemo doneti odluke. Napravićemo odabir i nadamo se da ćemo ponovo imati dosta svežih fudbalera na terenu", kazao je Klop.

Liverpul je bodovno poravnat sa Arsenalom, ali se zbog slabije gol razlike nalazi na drugoj poziciji. Mančester Siti je treći, s tim da tek treba da odigra zaostali meč sa Brajtonom.


tagovi

Diogo ŽotaLiverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara