Povreda je prošlost, Bartru čeka veliki posao u Betisu

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.06.24. | 18:34

Iskusni Katalonac produžio ugovor sa Andalužanima na još godinu dana

Real Betis je na zvaničnom sajtu objavio da je produžio ugovor sa Markom Bartrom (33) na još jednu godinu. Iskusni štoper će imati priliku da posle gotovo godinu dana praznog hoda zbog povrede Ahilove tetive pokuša da doprinese iskustvom i na terenu. Katalonac će u Betisu ostati najmanje do juna sledeće sezone.

Posle prošlogodišnje epizode u Tursku gde je igrao za Trabzon, Bartra se vratio u Betis. Ali ga je povreda naterala da još od oktobra ide na neprestanu rehabilitaciju. Prošlog ponedeljka štoper je imao emitivnu izjavu koju je objavio na društvenim mrežama

Izabrane vesti

"Završava se sezona, najteža i najkomplikovanija u mojih 15 godina kao profesionalac, kako zbog povrede, tako i na emotivnom planu. Vratio sam se sa ogromnim entuzijazmom i osmehom. Ponovo sam zajedno sa svojim saigračima koji brane zeleno-bele boje. Vratio sam se sa namerom da vratim svu ljubav i poverenje koje smo imali ovde, posebno u poslednjoj sezoni koju smo iskusili pre nego što sam otišao".

Iako je prvi tim ekipe iz Andaluzije na odmoru, Bartra je ostao u trening kampu kako bi se oporavljao. Nakon velikog broja odlazaka iz Betisa nema sumnje da će Bartra biti veoma važan igrač u sistemu Manuela Pelegrinija.

Mark Bartra je dete Barselone, a u šest sezona koliko je odigrao za seniorski tim katalonskog kluba, uspeo da samo u jednoj sakupi preko 20 nastupa. Ipak, u svojoj biografiji ima pet titula šampiona Španije i dve Lige šampiona.

Ovo je za Bartru drugi mandat u dresu Betisa, do sada je za zeleno-bele odigrao preko 120 utakmica i uspeo da osvoji Kup kralja 2022. godine. Gotovo je sigurno da će Bartra biti i kapiten tima sa Benito Viljamarina u narednoj sezoni.


 



tagovi

Mark BartraBetisPrimera

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara