(Printscreen)
(Printscreen)

Povratak u Ren težak za Matića: Zvižduci, auto-gol i ubedljiv poraz od bivšeg kluba (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 18.08.24. | 22:33

Lion mogao da zakuva situaciju u poslednjih dvadesetak minuta, ali je Žorž Mikautadze na svom debiju očajno izveo jedanaesterac

Raspored francuske Lige 1 već u 1. kolu spojio je Ren i Lion, a centralna tema uoči utakmice zbog dešavanja s početka 2024. godine bio je Nemanja Matić. Pisali su francuski mediji da će iskusni srpski fudbaler koji se u januaru zbog nesuglasica sa upravom u neprijateljskim odnosima rastao sa Renom prešavši u Lion, imati paklenu dobrodošlicu od strane domaćih navijača. Nije bilo baš kao u paklu, ali je povratak na Roazon park prošao prilično teško i razočaravajuće. Uz česte zvižduke sa tribina, Matićev auto-gol i ubedljiv poraz od bivšeg kluba - 3:0.

Već u petom minutu utakmice kada je Matić sjajno zaustavio Amina Gvirija u pokušaju da napadne protivnički gol, čiji su se prvi zvižduci za nekadašnjeg reprezentativca Srbije. A petnaestak minuta kasnije Matića je poterao maler i nakon slobodnjaka koji je izveo kapiten domaćih Benžamen Burižo. Iako je Liga 1 za sada upisala pogodak Burižou, od Matićeve noge lopta je promenila pravac i odbila se u suprotnu stranu gola, ostavivši golmana Lukasa Perija bez odgovora. Ne bi ništa više mogao da učini ni dugogodišnji čuvar mreže Dečaka Entoni Lopes koji se večeras prvi put od 2013. godine našao na klupi Liona.

Izabrane vesti

Da stvari budu bolnije po sedmostrukog šampiona Francuske koji je poslednjih godina u velikom padu, samo dva minuta nakon prve kapitulacije, dogodila se nova. Poklonili su izabranici Pjera Saža loptu rivalu, a egzekuciju je izveo Amin Gviri, momak koji je sedam godina stasavao u čuvenoj Lionovoj akademiji, ali koji nikada nije dobio pravu šansu na Grupama stadionu.

Tim iz Bretanje ostavio je goste bez udarca u okvir gola tokom prvog poluvremena, Lion je u nastavku postao tek za nijansu opasniji. I imao je priliku da u poslednjih dvadesetak minuta ozbiljno zakuva stvari na Roazon parku. U 68. minutu na teren je ušao Malik Fofana, a 19-godišnjak je za nešto više od stotinak sekundi napravio više nego Said Benrama i Ernest Nuama zajedno. Iznudio je jedanaesterac za Lion, Žorž Mikautadze dobio je idealnu šansu da postigne prvenac na debiju. Međutim Gruzijac je očajno izveo penal, pogodio Stiva Mandandu na sredini gola, a nije se snašao ni posle odbitka.

Umesto da se vrati u život, Lion je potpuno pao shvativši da neće izbeći poraz na otvaranju Lige 1. Ali na kraju je dobio još jedan šamar. Ovoga puta Gviri je bio asistent, a rezervista iz Danske Henrik Majster upisao se u strelce u prvom minutu nadoknade, samo četiri minuta po ulasku na teren. Drugu utakmicu zaredom, Lion je primio tri gola od Rena.

FRANCUSKA 1 – 1. KOLO

Petak

Avr – PSŽ 1:4 (0:1)

/Loris 48 – Li 3, Dembele 85, Barkola 86, Kolo Muani 90pen/

Subota

Brest - Olimpik Marselj 1:5 (1:3)

/Kamara 45+4 - Grinvud 3, 32p, Luis Enrike 26, 48, Vahi 69p/

Rems - Lil 0:2 (0:1)

/Dijakite 45+30, 90+3/

Monako - Sent Etjen 1:0 (1:0)

/Minamino 28/

Nedelja

Okser – Nica 2:1 (1:1)

/Raveloson 44, Kulibali 90+4 – Šo 21/

Anže – Lans 0:1 (0:1)

/Said 28/

Tuluz – Nant 0:0

Monpelje – Strazbur 1:1 (0:0)

/Savanije 6 7pen – Dijara 58/

Ren - Olimpik Lion 3:0 (2:0)

/Matić 19ag, Gviri 21, Majster 90+1/

***Kvote su podložne promenama



tagovi

FK RenNemanja MatićAmin Guiri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara